Luk

FCN med yngste gennemsnit: Det er konceptet

| 3F Superliga | 30 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - Brøndby IF
Superligaen Mesterskabsspil (21/04)
Bet25 3,20 3,70 2,09
Oddset 3,20 3,85 2,10
bet365 3,30 3,60 2,05

FC Nordsjælland stillede til start mod AGF med den yngste startopstilling nogensinde, og det er med til at vise, hvad konceptet er i klubben ifølge Magnus Kofod Andersen.

FCN formåede at få de tre point søndag mod AGF, da de besejrede gæsterne fra Aarhus med 2-0. 

Det var FCN's tredje sejr i træk over AGF, og det er der en god grund til, da Farum-klubben er ved at få helt styr på klubben fra Aarhus.

Det fortæller Magnus Kofod Andersen til bold.dk.

- Vi har lige så stille læst, hvad det er, som de er så dygtige til. De er rigtige dygtige i deres omstillingsspil, hvor de finder Patrick Mortensen og får brugt farten på siderne, og det får vi lukket godt af. 

- Vi står kompakt, selvom vi angriber, og det gør, at de ikke får de store chancer. Vi var gode på de standardsituationer og dødbolde, der nu var. Og det er også et af de punkter, hvor vi virkelig har udviklet os i løbet af sæsonen.

FCN havde den yngste startopstilling nogensinde i en 3F Superliga-kamp, da spillerne havde en gennesnitsalder på blot 20 år og 20 dage mod AGF. FCN havde blandt andet 18-årige Adamo Nagalo med fra start, som i den grad viste, at han kunne begå sig på førsteholdet, men det kommer ikke som et chok for Andersen.

- Det er jo hele konceptet. Alle, som kommer gennem systemet, kender jo de procedurer, der er, og hvilken opgave de går ind til. Det er samme koncept, som vi kører helt nede fra U12 og op efter. 

- De ved, hvilken opgave de skulle ind til i dag, og det løser de rigtig flot. Det var 20 år og 20 dage, som var gennemsnittet på det her hold, og det var en utrolig god indsats af sådan nogle unge drenge, fortæller Magnus Kofod Andersen.

FC Nordsjælland står nu noteret for 32 point i 3F Superliga-slutspillet, som er samme antal som Randers FC på femtepladsen.

 

KØB BILLETTER TIL AGF's KOMMENDE HJEMMEKAMPE HER!


Af Raymund Nelausen

30 kommentarer

Sydmanden 09:31          
Man må bare sige at det er imponerende at de år efter år klare sig godt i superligaen, samtidig med at de sælger den ene efter de anden.
BoroDane 09:38          
Det er også rigtig fint, men så har man også fra start valgt et koncept, der betyder, at man sandsynligvis ikke kommer til at vinde noget. Hvis konceptet bare er at snige sig med i top-6 hvert år, jamen så fred være med det. Som fan ville jeg synes det er lidt trist at fejre store salg frem for medaljer.
FC Nordsjælland 09:44          
Konceptet er ikke bare at snige sig med i top-6 hvert år.

FCN er i gang med at gøre talentudviklingen endnu bedre, så ideen er at der kommer endnu flere og endnu større talenter op. Man vil således stille med et hold med en 7-8 Kudus/Damsgaard/Schjelderup/Kamaldeen på samme tid og så supplere op med en 3-4 Kian H/Djourou etc.

Meningen er, at man med et sådant hold skal kunne spille med om medaljer stort set hvert år.

Vi planlægger at fejre både medaljer og store salg hvert år.
JG-FCN 09:47          
De seneste 10 år har nu budt på medaljer af guld, sølv og bronze ;)
Bløde babser 10:00          
Det er også rigtig fint, men så har man også fra start valgt et koncept, der betyder, at man sandsynligvis ikke kommer til at vinde noget. Hvis konceptet bare er at snige sig med i top-6 hvert år, jamen så fred være med det. Som fan ville jeg synes det er lidt trist at fejre store salg frem for medaljer.
De ligger vel nummer 3-4 stykker indenfor de sidste 10 år på medaljefronten? Helt skidt er det ikke for dem på det område.

At den etiske del af deres ungdomsarbejde er helt til hundene er så en anden ting. Hvis man vil gøre hvad de gør (og det vil man ikke) så gør de det godt.
Kim W 10:07          
BoroDane - Enig, men konceptet er netop også noget af årsagen til at der ikke er nogen fans derude. Det er svært at skabe en kultur af en samling spillere fra flere akademier, hvor mange er udlændinge. Når man samtidigt sælger spillerne efter kort tid, så er der ikke det store forhold til spillerne og ikke nogen ambassadører og klubfolk som fans kan identificere sig med. Når klubben så samtidigt ikke har nogen spændende historie, er ejet af udlændinge og ligger et geografisk dårligt sted, så er det svært. De er sindssygt dygtige til det de gør, men det er bare noget helt andet end det som mange fans bliver tiltrukket af.
BoroDane 10:08          
Vi snakker én enkelt bronzemedalje de sidste 8 sæsonener (inklusiv denne), og hvis ikke jeg husker helt forkert, så var gennemsnitsalderen for tidligere tiders bedrifter ikke så voldsomt lavt som det er nu. Mit indtryk er at FCN er blevet endnu mere talentfikseret (som også nævnt ovenfor), og det har kostet på resultaterne de seneste par sæsoner. Om det ændrer sig fremadrettet må tiden vise, men hvis de bedste spillere hele tiden sælges når de er 20 år og skal erstattes af en 17 årig, så vil mit bud være, at det fortsat kommer til at få negativ indflydelse på resultaterne.
Tirsdag 20. april