Luk

FCN-nedturen fortsætter: Smadret i Silkeborg

| 3F Superliga | 7 kommentarer

Med to mål på otte minutter fik Silkeborg en drømmestart mod FC Nordsjælland, der endte med at tabe 1-4. Sløjt kørende FCN har nu tabt fem kampe i træk.

Der var vigtige point på spil i kampen om at holde sig omkring top seks, da Silkeborg og FC Nordsjælland søndag tørnede sammen i det midtjyske.

Silkeborg kom til kampen med en 4-2-sejr over Vejle i ryggen, mens Flemming Pedersen og hans tropper har været i store problemer på det seneste.

Fire nederlag i træk og senest utrolige 1-5 mod FC København gjorde, at FCN i den grad havde brug for oprejsning.

I FCN-lejren var der derfor fem ændringer fra senest, hvor spillere som Mads Døhr Thychosen og Andreas Schjelderup røg en tur på bænken – Kian Hansen var desuden ude med en skade.

Det startede dog helt og aldeles forfærdeligt for FC Nordsjælland. 

Efter omkring 40 sekunder blev Nicklas Helenius nemlig spillet fri i højre side, og den notoriske målscorer hamrede til bolden på sin førsteberøring.

Dudu i FCN-målet kunne ikke stoppe det hårde forsøg, og så var Silkeborg foran 1-0 i det første minut.

FCN forsøgte at svare hurtigt igen, og blandt andet havde Lasso Coulibaly en udmærket mulighed for at finde en kammerat efter et gennembrud, men afleveringen fløj gennem feltet.

Mens FCN var mest på bolden, så var Silkeborg farligst, og det fik FCN igen at mærke efter otte minutter.

Igen slog Nicklas Helenius til efter et forrygende Silkeborg-angreb, hvor Silkeborg-profilen Nicolai Vallys kom igennem i venstresiden. Han fandt Helenius helt fri foran mål, og så kunne han stensikkert sende bolden i kassen til 2-0.

En mareridtsstart for FC Nordsjælland, der mødte et noget mere afventende Silkeborg-hold end normalt.

FCN fik skabt en anelse mere efterfølgende, og efter 23 minutter gav det pote ved Oliver Villadsen, der fik reduceret.

Coulibaly udfordrede og spillede bolden skråt tilbage, hvor Villadsen sikkert nettede til 1-2.

FC Nordsjælland spillede godt til efter reduceringen, men de helt store chancer udeblev for gæsterne, der dog heller ikke skulle forholde sig til meget fra Silkeborg, som mistede noget af sin skarphed, og derfor endte det 2-1 til Silkeborg ved pausen.

Anden halvleg var en noget mere rodet affære, hvor chancerne lod vente på sig.

Efter 57 minutter var Silkeborg-keeper Nicolai Larsen ved at sende FCN tilbage i kampen, da han spillede bolden lige ud i fødderne af en FCN-spiller, men teknikken svigtede, så Silkeborg slap med skrækken.

Derfor var det forløsende, da Stefan Thordarson headede et hjørnespark i kassen til 3-1 efter godt 70 minutter, og så virkede sejren nogenlunde sikret.

FCN havde lang vej igen, og Silkeborg tog kontrollen med bolden, så FCN ikke kunne skabe muligheder for et comeback.

Til sidst blev det endnu værre for FCN, der for fjerde gang måtte indkassere, da Sebastian Jørgensen kom fri i højre side og lagde bolden mod kassen, hvor den strøg i mål til slutresultatet 4-1.

Dermed er Silkeborg nu nummer fire i Superligaen, mens Nordsjælland har tabt fem kampe i streg og er nummer syv.


Af Jonas Dalgård

7 kommentarer

Forhammeren 15:59          
Stærkt
Begynder at tro på top 6.

Han skal selvfølgelig have tid men Nordsjællands nye keeper ligner ikke en succes.
Aristoteles 16:00          
Smukt Silkeborg! Intet mindre. :-)
NelleIF 16:00          
Fandme klasse, SIF! Endelig får vi ramt FCN. Helenius med to mål på 8 minutter i starten af kampen. Så var FCN advaret. Særklasse at klapse FCN af på denne måde :-)
Miraaa123 16:16          
Den smukke by hører til i toppen! Lad det fortsætte.
Lb1991 16:28          
Haha fryd Farum!
Kimbkristensen 16:55          
Nu er jeg selv på stadion i Herning, så jeg har ikke set denne kamp, men ham der Dudu i FCN målet, stod han lige så usikkert og elendigt i dag, som han ellers har gjort?
Desrouleaux 17:55          
Ja. Dudu var ret ringe igen, han havde dog en enkelt fin redning i 2. halvleg på et langskud. Men han virker slet ikke klar til det niveau han er kommet op på i Superligaen.

Alt i alt en rodet tju-bang kamp igen, ligesom sidst mod VB, men ender igen med 3 point og 4 mål hakket ind. Så effektive er vi da i det mindste. Lidt billig baggrund de sidste 2 kampe, håber vi kommer til at se mere flot fodboldspil og SIF med større overtag på bolden i de næste kampe.

Men en mulig 4. plads efter halvdelen af grundspillet er svær at klage over. Utroligt godt arbejde af KN og dejligt, at vi for en gangs skyld har hentet nogle dygtige rutinerede spillere ind som Larsen, Calisir, Gojani og Helenius til at supplere klubbens egne - det er det fansene har skreget på i årevis - og endelig ser man hvor stor en forskel det gør at have den grundstamme af rutine, suppleret med den kvalitet, der bliver ved at komme fra akademiet i fx. Seb. Jørgensen, Carstensen etc.
Tirsdag 26. oktober