Luk

FCN og Silkeborg delte i underholdende affære

| 3F Superliga | 6 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - Silkeborg 1-1
Superligaen Grundspil
42' 1-0 Oliver Villadsen
62' 1-1 Nicolai Vallys

En sen afbrænder fra Ibrahim Sadiq blev dyr, da FC Nordsjælland og Silkeborg delte i deres indbyrdes Superliga-opgør efter en underholdende affære, der kunne være tippet til begge sider.

I Superligaen var det nok engang tid til El Plastico mellem FC Nordsjælland og Silkeborg på kunstgræsset i Right To Dream Park søndag eftermiddag.

De midtjyske gæster kom til Farum som ubesejrede i seks kampe, dog med det forbehold at tre af de foregående fire kampe var mundet ud i en uafgjort.

På den anden side var FC Nordsjælland anderledes formsvage, idet Flemming Pedersens tropper ikke havde vundet en Superliga-kamp siden 3-1-sejren over Vejle 23. august.

Altså spillede hjemmeholdet for at tage et skridt væk fra bunden af tabellen, mens Silkeborg skulle forsøge at konsolidere sig i den øvre halvdel af tabellen før Mesterskabsspillet.

Fra start var det to hold, der var kommet for at spille fodbold, og det kunne ses på kampen.

I den indledende fase var Nordsjælland mest på bolden, og forsøgte sig med et par omstillinger, men det ændrede sig stille og roligt.

Cirka halvvejs i halvlegen var Sebastian Jørgensen på færde for Silkeborg, da han lavede gode ting i højre side og lagde den på tværs til Helenius, der afsluttede snævert forbi stolpen.

Ti minutter senere var Silkeborg nok engang farlige, da Nicolai Vallys blev spillet igennem til en friløber, som Ogura reddede til hjørne.

Der stod Silkeborg på det meste i denne fase af kampen, og cirka ti minutter før pausen var Niklas Helenius tæt på at få tilkendt et straffe, da han blev nedlagt i feltet af Jonas Jensen-Abbew. Han blev dog vinket offside forinden, og dermed blev der ikke tilkendt et straffe

Efter 39 minutters spil opstod der så en stor chance for værterne.

Nicolai Larsen kom skidt ud til en bold og blev fanget på mellemhånd, så Oliver Antman fik trukket sig fri og spillet bolden på tværs til Martin Freese

Larsen nåede dog retur og fik reddet i denne situation, men heldet skulle ikke var ved for gæsterne.

For tre minutter før pausen bragte Nordsjælland sig i front, og det var Oliver Villadsen, der kunne tegne sig for scoringen.

Villadsen opsnappede en bold fra Andre Calisir, der koksede i Silkeborg-bagkæden, og selvom Larsen kom flot ud af buret, var det ikke nok til at afværge scoringen, som faldt på et meget frustrerende tidspunkt for værterne, der egentlig havde været bedst.

Dermed kunne Nordsjælland gå til pause med en 1-0-føring i en underholdende affære.

Silkeborg pressede sig tilbage efter pausen

Anden halvleg var ikke mange minutter gammel, før Rasmus Carstensen nær havde bragt Silkeborg tilbage i kampen.

Højrebacken modtog en lang bold i feltet, og udnyttede de uopmærksomme markeringer fra Nordsjælland-forsvaret til at hamre på mål, men skuddet blev taget af overliggeren.

Det kickstartede en god fase for Silkeborg, som sad på det meste de næste mange minutter.

Godt nok var Simon Adingra tæt på at bringe Nordsjælland på 2-0 efter 10 minutters spil, men overvejende var det Silkeborg, som testede Emanuel Ogura i Nordsjælland-buret.

Efter godt en times spil kom den forløsende udligning så for gæsterne.

Her var Nicolai Vallys afsender på, da han helflugtede en bold fra kanten af feltet ind bag Ogura, som ikke kunne nå den.

Det tændte Nordsjælland, som ikke rigtig var kommet ud til anden halvleg, og hjemmeholdet kom længere frem på banen, men slutproduktet manglede stadig.

Med et kvarter igen var det således tæt på, at Silkeborg bragte sig i front, da først Robert Gojani og siden Sebastian Jørgensen var tæt på at score i samme situation.

Ogura reddede begge forsøg, og det samme var tilfældet fire minutter senere, da Sebastian Jørgensen fik mulighed for at afslutte umarkeret fra kort afstand.

Få minutter for slutfløjtet var Ibrahim Sadiq tæt på at udnytte en fejlclearing fra Silkeborg-forsvaret, men han sparkede langt over mål.

Og i allersidste minut af tillægstiden burde Sadiq virkelig have bragt sit mandskab i front, da Lasso Coulibaly spillede angriberen helt fri i feltet, men det blev ikke til en scoring, da den indskiftede ghaneser afsluttede millimeter over mål.

Dermed blev det til slutresultatet 1-1 mellem de to kæmpende mandskaber efter en underholdende affære på Right To Dream Park.


Af Cillian Murphy

6 kommentarer

loldude 16:02          
FCN har haft et forfærdeligt efterår. Heldigt for dem, er at der er to hold der har formået at være endnu dårligere.
dondyhrs 16:04          
Villadsen opsnappede en bold fra Andre Calisir, der koksede i Silkeborg-bagkæden, og selvom Larsen kom flot ud af buret, var det ikke nok til at afværge scoringen, som faldt på et meget frustrerende tidspunkt for værterne, der egentlig havde været bedst.
Der er bare ikke noget mere frustrerende end at komme foran kort før pausen.

Det var iøvrigt ikke noget koks, der var klart frispark da Villadsen går i ryggen på Calisir inden han går på bolden. Men det er ikke overraskende når Putros dømmer Silkeborg, han hader Silkeborg, som man også ser da Nicolai Larsen får en advarsel for at skille et slagsmål ad.
NordLynx 16:39          
Puha en ordentlig afbrænder af Sadiq til sidst. Men efter spil og chancer skal Nordsjælland være tilfredse med et point, Silkeborg var bedst på bolden og kontrollerede kampen mest.
Jeg har svært ved at se at dommeren overhovedet skulle være et tema i lige den her kamp, svagt forsvarsspil ved Nordsjællands mål, og ikke mange kontroversielle kendelser.
Kosmisk Kaos 17:53          
Tillykke til Tengstedt med 96 minutters spilletid for Silkeborg indtil videre. Med tjansen som bænkspiller.

Kloge karrierevalg af knægten og holdet bag (Y)
NelleIF 18:01          
Ok med point på udebane i Farum. Er mere skuffet over den uafgjorte kamp mod FCK hjemme…
SotD 18:57          
Tengstedt skal nok få en fornuftig SIF fremtid. Det tager altid lidt tid for de unge offensiv spillere at komme igang hos os, men vores historik for dem er ganske fornuftig.
Tirsdag 7. december