Luk

FCN-profil: Djourou skiller sig ud fra truppen

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

Johan Djourou kan bidrage med sin store rutine i FC Nordsjælland, siger Magnus Kofod, der allerede har lært flere ting af den profilerede schweizer.

FC Nordsjælland har skrevet kontrakt med den tidligere Arsenal-forsvarer Johan Djourou, og han fik debut i torsdagens pokalkamp mod FC Græsrødderne.

Magnus Kofod har ikke trænet så meget med Djourou endnu, men han er imponeret over det, han har set.

- Træningen i klubben har været lidt opdelt, så vi har ikke trænet meget sammen endnu, siger Magnus Kofod.

- Men fra det, jeg har set, så virker han som en rigtig dygtig forsvarsspiller, som er rigtig god defensivt i en mod en-dueller og så virker han rigtig rolig på bolden, synes jeg. Det er helt klart en spiller, vi får brug for.

Trods sine 33 år kan man godt se, at Djourou har spillet masser af kampe i Premier League og Bundesligaen, mener Kofod.

- Det kan man godt se. Han har noget erfaring i sit spil, som skiller ham lidt ud fra resten af truppen. Han er meget bevidst om de valg, han tager, og hvorfor han gør det, og det nok det vigtigste, han skal lære fra sig.

Trods sit flotte cv er Johan Djourou helt nede på jorden til hverdag.

- Jeg har haft et par frokoster med ham, og han er utroligt flink og er meget åben for at dele ud af sine oplevelser, siger Magnus Kofod.

- Han har rig mulighed for at byde ind til møderne i truppen, og han kan forklare, når vi ser på den anden gruppe, som træner. Det har allerede været lærerigt fra mig.

Hvor stor en rolle Johan Djourou får i FC Nordsjælland, ved Kofod endnu ikke.

- Det må tiden jo vise. Han er rigtig fit og står virkelig skarpt, men afgøres jo først i kamp, når bolden er for benene. Men han er utroligt lovende og kan bringe en hel masse anderledes, end vi allerede har på holdet, siger Kofod.

Johan Djourou har spillet i klubber som Arsenal, HSV, Hannover 96, Birmingham og SPAL, ligesom han har spillet 76 landskampe for Schweiz.


Af Jonas Dalgård og Sara Margren
Søndag 25. oktober