Luk

FCN sejrede over FCM med flere drømmemål

| 3F Superliga | 69 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - FC Midtjylland 4-1
Superligaen Grundspil
11' 1-0 Abu Francis
34' 1-1 Anders Dreyer
45' 2-1 Abu Francis
52' 3-1 Martin Frese
71' 4-1 Kamal-Deen Sulemana

FC Nordsjælland scorede det ene pragtmål efter det andet, da de forsvarende mestre fra FC Midtjylland blev sendt hjem fra Right to Dream Park med et 4-1-nederlag. 

FC Nordsjælland lagde lørdag eftermiddag kunstgræstæppe til opgøret mod FC Midtjylland, der kom til Farum efter et 2-0-nederlag til Liverpool i Champions League.

Det tætte kampprogram havde sat sine tydelige spor i gæsternes startopstilling, hvor Brian Priske havde skiftet hele syv mand fra sidste rundes udesejr over Brøndby.

Erik Sviatchenko og Sory Kaba var helt udeladt af truppen, mens profiler som Awer Mabil og Frank Onyeka måtte tage til takke med en plads på bænken fra kampens start.

Det var FC Nordsjælland, der kom bedst fra start foran målet, selvom det var FC Midtjylland, som startede ud med et højt pres på værterne.

Efter seks minutter fik Magnus Kofod Andersen en stor chance, da Kamaldeen Sulemana løb til baglinjen og serverede bolden for fødderne af sin danske holdkammerat, der tæt på mål sendte bolden lige på kroppen af Mikkel Andersen i målet.

Forløsningen for hjemmeholdet kom efter 11 minutter. Anders Dreyer spillede under massivt pres fra FC Nordsjælland bolden lige i fødderne på hjemmeholdet, der hurtigt fandt Abu Francis alene mod målet, hvor den unge angriber sikkert sparkede bolden i kassen. 1-0.

FC Nordsjælland fortsatte med at udnytte deres momentum efter åbningsmålet, og det blev til en lang rækker chancer, hvor den sidste skarphed dog manglede for hjemmeholdet.

Skarpheden manglede dog ingenting, da Anders Dreyer efter 34 minutter tog sagen i egen hånd og driblede sig frem mod mål på højre kant.

Med et træk ind i banen foran feltet snød han flere FC Nordsjælland-spillere, og med et tørt hug med venstrebenet sparkede han bolden i mål ved forreste stolpe bagved en chanceløs Peter Vindahl-Jensen på stregen. 1-1 efter 37 minutter.

Udligningen tog ikke pusten fra FC Nordsjælland. Tværtimod. Kamaldeen Sulemana testede med et hårdt spark Mikkel Andersen efter 39 minutter, men målmanden nåede lige akkurat ned til bolden ved stolpen og puffede den til hjørnespark.

Få sekunder før slutfløjt appellerede FC Midtjylland for et straffespark begået på Bozhidar Kraev, der blev nedlagt i feltet. Dommer Jakob Sundberg afviste dog straks.

Til gæsternes store frustration kunne de på den efterfølgende omstilling se værternes Abu Francis tilkæmpe sig bolden i den anden ende, hvor den unge angriber med et fantommål sparkede bolden helt op i det lange hjørnet på et spark langt ude fra.

FC Midtjyllands spillere brokkede sig gevaldigt til dommer Jakob Sundberg, der dog efter en samtale med VAR-vognen afviste gæsterne appeller for straffespark og godkendte FC Nordsjællands mål til pausestillingen 2-1.

Pragtmål fra anden halvlegs start

Anden halvleg var knap begyndt, da FC Nordsjælland bragte sig yderligere i front på endnu et pragtmål af et langskud.

Martin Frese tog turen op til feltet fra sin højre back, og herfra hamrede han efter en enkelt berøring bolden helt op i hjørnet med venstrebenet. 3-1 til FC Nordsjælland efter 52 minutter.

Ti minutter inde i anden halvleg foretog Brian Priske sit første taktiske træk med en dobbeltudskiftning, da en nedslået Evander gik langsomt fra banen til fordel for Awer Mabil, mens Frank Onyeka erstattede Nicolas Madsen.

Jens-Lys Cajuste tyede efter 57 minutters spil til et langskud, men han havde modsat sin modstander ikke held med at overliste målmanden på stregen.

FC Midtjyllands bagkæde havde ikke den bedste dag på kontoret, og efter 63 minutter var en dårlig clearing ved at koste et mål, da Mikkel Rygard fik bolden for fødderne to meter fra målet, hvor Mikkel Andersen dog kom godt ud af sit mål og blokerede skudforsøget.

Gæsterne forsøgte at lægge et pres på hjemmeholdet, men det gav bagslag efter 71 minutter, da Kamaldeen Sulemana blev sendt i dybden bagved en ekstremt højstående FC Midtjylland-bagkæde.

Den blot 18-årige ghaneser opsnappede bolden, og efter flere meters dribletur befandt han sig få meter fra stregen, hvor han med et hårdt spark sendte bolden i kassen til 4-1.

FC Midtjylland pressede fortsat på for at bringe et spinkelt håb tilbage i kampen, men det lykkedes dem ikke for alvor at teste FC Nordsjællands bagkæde, der i kampens sidste minutter havde sat sig langt tilbage i banen.

Det blev derfor ikke til flere mål på Right to Dream Park, og dermed kunne hjemmeholdet juble over en 4-1-sejr.

Med sejren kravler FC Nordsjælland op i den eftertragtede top seks blot to point fra FC Midtjylland, der indtager en delt førsteplads.


Af Lasse Rene

69 kommentarer

Neigaard 17:52          
Fuldt fortjent FCN sejr ikke et mål for stort.FCM pivringe og FCN gode dog på billig baggrund.Fint At rotere i truppen, men at man ikke kan sætte holdet op til sådan en kamp, peger pilen på Priske, hvordan reagere han nu i modgang.
JG-FCN 17:53          
Årets bedste FCN kamp. FCM var tilmed slet ikke farlige på noget tidspunkt, end ikke på hjørne. Den havde jeg ikke set komme.
Rambo92 17:53          
KLASSEFORSKEL
Forza FCN
Travhesten 17:54          
Flere selvfede og højrøvede kommentarer fra Steinbein, tak.
ForSatan 17:54          
Dejlig eftermiddag. Tak FCN.

Og hvorfor kan man ikke bruge Vibe og Schwarts? Jeg mener FCM bliver ved med at bruge Evander, og han er da ikke til at holde ud at se på. Fortsætter han det, så kan han slutte sig til Helsingør og bliver opdraget lidt om nogle år.
Søpindsvinet 17:54          
God kamp ad FCN

Dårlig kamp af FCM, gad vide hvornår mon Priske forstår at han ikke kan skifte 5 mand? Det burde da heller ikke være nødvendigt. James er jo så dårlig... hele holder var dårlig i dag, og det kan man ikke tillade sig mod noget hold i suppen

Utrolig dårlig kamp af dommerne, det kan da ikke passe at dette er niveauet i superligaen. Jeg giver dem ikke skylden for nederlaget, med hvor var der dog mange fejldomme. Og at Rygaard slipper for gult er da vandvittigt med alle de svinestreger han fik lavet.
stik i rend dreng 17:54          
Hold kæft hvor er det en PINLIG indsats, helt igennem jammerlig omgang. Det skal FCN spiller fantastisk i dag, men vi må simpelthen aldrig tabe 4-1. Meget af det falder tilbage på Priske - det er anden gang han starter uden Erik og Onyeka på samme tid, og vi har været jammerlige begge gange det er sket. James må efterhånden have spillet sin sidste kamp, jeg fatter ikke at han er foran Høegh i køen. Det kan blive rigtig grimt mod Ajax i de to kommende uger. For helvede.
Lørdag 28. november
FCK-chef om Zanka: Ikke sådan vi skal agere
02:38
FCK-chef om Zanka: Ikke sådan vi skal agere
02:31
McTominay forsvarer Pogba: Meget misforstået
02:31
Medie: FCK's tekniske direktør siger op
02:30
Liverpool-skuffelse i overtiden efter VAR-show
02:27
FCK-chef om Zanka: Ikke sådan vi skal agere
02:27
Koeman: Maradona kan hyldes med stor kamp
02:23
FCK-chef om Zanka: Ikke sådan vi skal agere
02:01
FCK-chef om Zanka: Ikke sådan vi skal agere
01:58
FCM og AaB holdt hinanden i skak i nulløsning
01:50
NFL-tråden III - Farewell Redskins
01:36
Koeman: Maradona kan hyldes med stor kamp
01:35
Benevento fightede sig til point mod Juventus
01:33
FCK-chef om Zanka: Ikke sådan vi skal agere
01:20
Effektive Alaves overrumplede Real
01:13
Brian Priske: Alle kan se at der er straffespark
01:11
Lucas Andersen: Vi har de største chancer
01:04
Medie: FCK's tekniske direktør siger op
01:02
Nicolai Boilesen: Man kan se at folk tvivler
01:00
McTominay forsvarer Pogba: Meget misforstået
01:00
Vred Henderson: Selv Brighton så ikke straffet
00:58
Kvist om Ståle-kritik: Må stå for egen regning
00:54
FCK-chef om Zanka: Ikke sådan vi skal agere
00:54
Leeds-slider: Vidste Raphinha ville score
00:54
Nicolaj Thomsen kan få FCK-comeback
00:52