Luk

FCN smider 'betydeligt beløb' for 16-årig finne

| 3F Superliga | 12 kommentarer
FCN smider 'betydeligt beløb' for 16-årig finne
Foto: Getty Images

Infoboks

FC Nordsjælland - AaB
Superligaen Grundspil (22/09)
bet365 2,15 3,75 3,00
NordicBet 2,18 3,85 2,95
Oddset 2,30 3,60 2,85

Leo Walta skifter til FC Nordsjælland fra finske HJK, der på sin hjemmeside kalder transfersummen for ' et betydeligt beløb'. FCN har endnu ikke meldt noget ud.

FC Nordsjælland har hentet 16-årige Leo Walta i HJK. Det bekræfter den finske klub på sin hjemmeside, hvor klubben siger, at der er tale om et betydeligt transferbeløb - uden dog at nævne en pris.

- Målet for HJK's akademi er at udvikle spillere til HJK's førstehold. På samme tid vil HJK også være det bedste sted for spillere og støtte dem, så de kan nå deres karrieremål, siger HJK-sportsdirektør Miika Takkula til klubbens hjemmeside.

Han tilføjer at en handel var det bedste for både klubben og spilleren i dette tilfælde.

- Vi er glade på Leos vegne, og vi ønsker ham det bedste i sin fremtidige fodboldkarriere, siger sportsdirektøren.

FC Nordsjælland har endnu ikke meldt noget ud omkring købet af den 16-årige midtbanespiller, som står noteret for seks førsteholdskampe for HJK.


Af Jonas Sand

12 kommentarer

JG-FCN 20:25          
Nu er den finske liga ikke meget mere imponerende end dengang jeg spillede fodbold i skolens frikvarter, men en håndfuld førsteholdskampe som 16 årig er nu alligevel ganske imponerende. Kan blive spændende!
Afløseren 20:40          
Er han ikke den anden unge finne, som FCN har hentet i dette vindue? Det er lidt interessant, at FCN er begyndt at kigge den vej i forhold til talenterne.
JG-FCN 20:59          
Nej Antman kom til sidste år, og er desuden også et rigtigt spændende talent - men jo der begynder at tegne en tendens for unge talentfulde finner. Måske der man finder de billige talenter og måske den næste Pukki?

Ved dog ikke hvorfor FCN har interesse i endnu en midtbanespiller. Der er så stor en overflod af midtbanespillere efterhånden at hele start 11´eren består af midtbanespillere.
Steph04 21:02          
Et stort beløb for sådan en klub er nok ikke et stort beløb for FCN. Måske en halv million danske
25nawas 21:12          
FCN har også tidligere i vinduet hentet en anden finne i midtstopperen Tony Miettinen. Han er fra årgangen 2002 og skal primært være omkring u19-holdet. De har desuden også tidligere i dag hentet et svensk talent fra Malmö.
Anders31 21:14          
@JG-FCN FCN har også hentet Tony Miettinen.
beringer 21:15          
On target:

Mange siger at finske fodbold ikke er det store, og det er på visse områder korrekt, alligevel har finsk fodbold opfostret op til flere store talenter og spillere gennem tiden..., derfor er der guld i alle egne, måske ikke store mængder, men alligevel guld der er værd at hente.

FCN:

Har nu præsteret at hente to af de størst omtalte talenter i nyere tid, hvor Danmark tidligere blev sprunget direkte over, og spillerne tit kom direkte til Holland, eller engelske klubber der udlejede dem til mellemklubber i England..., jeg ved godt at noget af det ligger i at engelske klubber nu ikke længere må hente ungdomsspillere mere end et vist antal miles fra deres eget akademi.., men det er stadig imponerende at FCN har præsteret at få deres ry til at få unge spillere til at blomstre, til at få mindre landes spillere til at tage FCN, frem for klubber i f.eks. Holland...

Thumps up for FCN´s talentarbejde...

Om han bliver "the shit", det må tiden jo vise...
Mandag 16. september
Søndag 15. september