Luk

FCN spiller med trætte ben: Kan få os i top tre

| 3F Superliga | 4 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - FC Midtjylland
Superligaen Grundspil (31/10)
Bet25 3,45 3,70 2,07
Oddset 3,60 3,65 2,00
bet365 3,60 3,75 1,90

Det er med fuldt overlæg, at FC Nordsjælland i øjeblikket træner så hårdt, at spillerne bliver trætte i slutningen af kampene, fortæller cheftræner Flemming Pedersen.

FC Nordsjælland så godt brugte ud i slutningen af 3F Superliga-kampen mod OB søndag, ligesom man i sæsonpremieren mod Brøndby var foran 2-0, men til slut endte med at tabe 2-3.

Selv om sæsonen blot har haft to kampe, så er der en særlig årsag til, at FC Nordsjælland har trætte ben på nuværende tidspunkt.

Det fortæller cheftræner Flemming Pedersen, der har pisket sit mandskab gennem den hårdeste opstart, som kaptajn Kian Hansen har været med til, og som fortsat sender sit hold gennem hårde træninger, der skal få holdet til at kæmpe med i toppen af Superligaen i slutningen af sæsonen.

Derfor er det en kalkuleret risiko, at man for tiden ikke har kræfter til at spille på fuldt blus i 90 minutter, sagde Flemming Pedersen efter søndagens 1-1-kamp mod OB.

- Det er forventeligt for os, at vi gik ned og blev trætte til sidst, fordi vi har trænet så hårdt i preseason, og det har vi båret med ind i sæsonen, hvor vi også onsdag og torsdag havde to rigtig lange dage, så spillerne kom ikke ind til kampen med helt friske ben, og det er en kalkuleret risiko, vi har taget, sagde FCN-træneren og forklarede prioriteringen:

- Det er fordi, vi gerne vil nærme os top tre i Danmark. Vi bliver ved at sige, og så kan I grine af os, at vi gerne vil op at lege med.

- For at tage det skridt er vi nødt til at investere, og det kan man gøre ved at købe spillere, men det er ikke vores forretningsmodel.

- Så kan man investere i at udvikle spillere på et endnu højere niveau. Der skal noget ekstra rugbrødsarbejde til for at komme derop, og det tror jeg, I kan spørge Mikkel Damsgaard om, hvad han har oplevet i Sampdoria indtil nu, og vi har nu Michael Essien omkring truppen, der kan bakke trænerstaben op i de idéer.

- Det er en kalkuleret risiko for at blive endnu bedre i løbet af sæsonen, og så er det positivt, at vi så har et point frem for nul point i forhold til sidste sæsons to første runder.

Cheftræneren var derfor tilfreds med det ene point i kampen mod OB. Han forventer, at truppen er klar til at spille med maksimal intensitet over 90 minutter efter den næste landskampspause i oktober.


Af Jonas Dalgård
Fredag 30. oktober
Torsdag 29. oktober