Luk

FCN-træner: Bane-betingelser gør det svært

| 3F Superliga | 18 kommentarer

FC Nordsjælland smed igen point på udebane fredag mod Lyngby, og den sløje udebanestatistik kan skyldes forskellen på underlaget i FCN og på udebane, siger Flemming Pedersen.

Fredag aften måtte FC Nordsjælland drage fra Lyngby med et 1-1-resultat i bagagen efter at have været foran.

Det var ottende gang i denne sæson, at FCN tog fra en udebanekamp uden tre point i denne sæson, mens det på hjemmebane kun er sket tre gange.

Det er der en forklaring på, fortalte Flemming Pedersen efter fredagens opgør mod lokalrivalerne.

- Det er ikke første gang i historien, at et hold har gjort det (hentet færre point ude, red.). Som kampen skred frem var det en svær bane, den var fedtet og ujævn, så det var ikke nemme betingelser, sagde FCN-chefen og fortsatte:

- På hjemmebane har vi de bedre betingelser, fordi vores bane minder om en international bane, og der kan vi holde en hurtigere boldomgang og spil, der hjælper os, fordi vi ikke er et duelhold.

Flemming Pedersen nåede dog at fortælle, at man gerne spiller på eksempelvis FC Midtjyllands græsplæne. 

Ked af at være i 'foræringshjørnet'

Gårsdagens 1-1-kamp fandt sit resultat, da FC Nordsjælland lukkede en udligning ind på en omstilling kort efter, man selv havde haft en stor mulighed for at bringe sig på 2-0. Netop den slags mål, ærgrer FCN-træneren sig over.

- Som anden halvleg skred frem indtil de scorede til 1-1, sad vi rigtig godt på det. Vi fik ikke lukket kampen, og så var vi i foræringshjørnet med det mål. Det er jeg meget ked af – jeg ville hellere have haft, at Lyngby havde scoret på en af sine andre chancer.

- Det mål var jeg rigtig ked af, for så får vi de spørgsmål imod os om, at vi ikke er kyniske nok.

Flemming Pedersen nød – trods resultatet – at stå på sidelinjen, hvor det var krævet, at han var særdeles aktiv.

- Vi brugte pausen rigtig godt, for Lyngby havde ændret på sine positioner i forhold til normalt. Det var en taktisk kamp spændende kamp, og det var en af dem, hvor det er dejligt at være træner, for vi var hele tiden på arbejde.

- Begge hold justerede hele tiden og legede med hinanden, og vi vidste, det ville blive en taktisk kamp, for vi kender Christian Nielsen og det er en dygtig trænerstab, de har.

Efter fredagens opgør er der et point mellem de to klubber midt i Superligaen.

Køb billetter til FC Nordsjællands kommende hjemmekampe her!


Af Jonas Dalgård

18 kommentarer

konggard 11:30          
- På hjemmebane har vi de bedre betingelser, fordi vores bane minder om en international bane.

Haha, Så problemet er altså at Lyngby har en rigtig græsplæne egnet til fodbold sjældent set så flot i Danmark på denne tid af året?

Så Farum har græsallergi viser det sig og hang til plastik. Jeg derimod har plastiktallergi.
Randersc Freja FC 11:33          
Årets vrøvl. Forbyd plasticbaner i Danmark
Campeones32 11:35          
Er det ikke en sang vi hører fra FCN cirka en gang hver sæson?
Det er deres eget valg at spille på kunstbane i Farum. Bliver trættende i længden at skulle høre på det.
MR. Buur 11:42          
Mon ikke FCN skulle overveje at skifte plastik plænen ud og evt. overveje en hybrid løsning - kig over til England.. de har forstået at udvikle deres baner så de kan holde til fodbold også når der kommer regn!
starks 11:50          
Vræææ.... Man skulle tro det var Thomasberg
Randersc Freja FC 11:53          
Vræææ.... Man skulle tro det var Thomasberg

Eller Jacob Nielsen
Zinras 12:14          
@Campeones32:
Jo, FCN plejer at præstere væsentligt bedre på deres egen lortebane end på et græstæppe, og det er der ikke noget underligt i så længe man må lave den slags pjat af en "fodboldbane".

De er vant til at kunne spille vanvittigt hurtigt hele året rundt på en markant anderledes overflade, og jeg er et eller andet sted lidt overrasket over at det er lovligt at gøre i et område hvor det ikke er bydende nødvendigt. Vi ligger ikke just i den arktiske cirkel, så værre er det heller ikke med græs.

Deres bane ligger jo også konsekvent nederst i "bedste bane"-konkurrencen hvert år, da der ikke er andre spillere end deres egne der vil stemme på den.
Fredag 13. december
Torsdag 12. december