Luk

FCN-træner: Leder efter det stærkeste hold

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - AGF
Superligaen Grundspil (29/11)
Bet25 2,95 3,75 2,32
Oddset 3,05 3,65 2,25
bet365 3,00 3,75 2,15

Mikkel Damsgaards og Mohammed Kudus' afgang giver stadig udfordringer for FC Nordsjælland i positionsspillet. Flemming Pedersen leder derfor fortsat efter sit stærkeste hold. 

Seks minutter før tid lykkedes det FC Nordsjælland at sikre de tre point og en 1-0-sejr over Randers.

Det kan ses som et resultat af den hårde opstart, som FCN-spillerne har været i gennem for at blive bedre fysisk. Der er dog stadig ting, der skal arbejdes med for Flemming Pedersen og hans mandskab.

- Det kommer af den hårde opstart, og det kan vi se på antal løbede kilometer, der er steget voldsomt. Det samme gælder antal højintense løb.

- Så vi er på en rigtig god vej fysisk, og så skal vi være endnu bedre i positionspillet. Vores FCN-spil var vi stadig ikke gode nok til efter Damsgaards og Kudus’ afgang. Vi var stadig ikke gode nok i positionsspillet.

Det kom også til udtryk i kampen mod Randers, hvor nordsjællænderne til tider havde svært ved at spille sig ud af et højt Randers-pres. 

En del af forklaringen skulle dog også findes ved hjemmeholdets egen tilgang til kampen, hvor holdet spillede med en ekstra stopper på bekostning af en midtbanespiller.

- Det havde også lidt at gøre med vores formationsskifte, hvor vi fik en mindre til mellemrumsspillet. Medmindre vi gør, som vi gjorde med Damsgaard, hvor vi lå med ham fremme, så han kunne falde ned. 

- Der valgte vi så fortsat at holde Atanga og Kamaldeen inde, for vi har ikke lige ham, der kan ligge på den forreste linje og falde ned. Vi leder stadig efter det stærkeste hold, siger Flemming Pedersen. 

Randers overraskede ikke FCN

Randers skiftede i slutningen af kampen mod Brøndby over til en 3-5-2- eller 5-3-2-opstilling alt efter temperament. 

Derfor overraskede det heller ikke Flemming Pedersen, at Randers var gået væk fra deres vante 4-4-2-formation til udekampen mod Farum-klubben.

- Det overraskede os ikke. Vi forventede, at de kom i en 4-4-2, men vi vidste også, at deres plan b var at komme i en 5-3-2, for det spillede de også i anden halvleg mod Brøndby. Så det var vi også indstillet på. Vi vidste, at de ville gå op og stoppe os. 

FC Nordsjælland havde, som nævnt, også selv skiftet over til at spille med tre stoppere til mandagens kamp, og det gav lidt af et skakspil på siderne i kampen mod Randers. 

- Hvis vi spillede med lidt lave wingbacks i vores opbygningsspil, så ville vi også tiltrække deres wingbacks. Så var det meningen, at der skulle komme lidt flere bolde på ydersiden til Kamaldeen, så han kunne komme en-mod-en med Mathias Nielsen, men det løste Mathias Nielsen rigtigt fint. Vi fik ikke rigtigt gang i det i højre side med Atanga. 

- Det var hele tiden en opvejelse af, om vi skulle gå længere op, så vi fik Randers tilbage i en femback-kæde, mens hvis vi stillede os lavere, så ville Randers komme frem i en treback-kæde, og så ville vi få mere plads på ydersiden. Så der var et lille spil der. 

Jonathan Amon stod for FC Nordsjællands mål. 


Af Andreas Roesen
Fredag 27. november
Torsdag 26. november