Luk

FCN-træner roser ung debutant: Mini-Onana

| 3F Superliga | 12 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - FC Midtjylland
Superligaen Grundspil (17/10)
Bet25 5,00 4,30 1,68
Oddset 5,30 4,00 1,65
bet365 4,75 4,00 1,61

FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen er godt tilfreds med den 19-årige debutant Emmanuel Ogura, som han sammenligner med Andre Onana. 

Emmanuel Ogura blev kastet for løverne, da FC Nordsjællands normale førstekeeper Eduardo Dos Santos Haesler blevet skadet under opvarmningen mod FC København. 

Dermed fik den 19-årige ghaneser lidt uventet sin debut for nordsjællænderne, otte måneder efter han var blevet hentet til Danmark fra Right to Dream-akademiet i netop Ghana. 

Den debut slap han ganske godt fra, vurderer cheftræner Flemming Pedersen, der sammenligner Ogura med Ajax' Andre Onana. 

- Jeg er meget tilfreds med Oguras præstation forstået på den måde, at han spiller med et offensivt mindset. Han var allerede ude i starten af kampen, faktisk vildt langt ude, og gribe et langt indkast. Han satte sig i respekt, og han var ikke bange for at spille med ude på banen.

- Han er en moderne målmand, og vi kalder ham ’Mini-Onana’. Det er klart, at der er nogle gange, hvor han kom lidt på halvdistance, men det arbejdes der med. Det er altid fedt for os at se en ung debutant fra egne akademier. 

Debuten faldt heller ikke i den nemmeste kamp mod et stærkt FCK-mandskab.

- Der var ingen anden udvej, og han blev udfordret, fordi FCK er et uhyre stærkt hold i modstandernes felt. Der er nogle spillere, der virkelig fylder feltet op som eksempelvis Jonas Wind, Jens Stage og Lukas Lerager, når han kommer i sine ryk bagfra. 

Ogura har hidtil kun været med på bænken for FCN's bedste mandskab. Det var han mod Randers i 3F Superligaen og VSK Aarhus i Sydbank Pokalen.


Af Andreas Roesen

12 kommentarer

JannikP 09:18          
De er gode til at tale sine spillere op i Nordsjælland. Jeg synes nu ikke, at den ny målmand viste noget specielt og han kommer skidt ud på et par af målene. Hvis det er målestokken for resten af sæsonen og træneren er tilfreds med det, så tror jeg de andre hold glæder sig til FCN.
fussballfussball 09:32          
Så i virkeligheden ser du præcis det samme som Flemming Pedersen? Synes det er ret klart at det er en vurdering af den kontekst at det er hans debut og han er hentet direkte fra Ghana. Skulle han sable ham ned?
Eiskalt 09:35          
De er gode til at tale sine spillere op i Nordsjælland. Jeg synes nu ikke, at den ny målmand viste noget specielt og han kommer skidt ud på et par af målene. Hvis det er målestokken for resten af sæsonen og træneren er tilfreds med det, så tror jeg de andre hold glæder sig til FCN.
Man kan også vende den om og spørge sig selv om ikke deres fremgangsmåde med at vise spillerne tillid i en ung alder, har været en grundpillerne i FCNs strategi om at udvikle unge talenter til Superligaen og til videresalg i større ligaer.
Hvis nu Flemming P stod og svinede ham til i medierne, så var der nok ikke meget tillid at bygge videre på.

jeg synes faktisk, at han omtaler hans præstation ret konstruktivt. Han er offensiv, viser god udstrålig og har nogle gode indgreb. Ja, han laver også fejl og dem skal vi få arbejdet med... det er da super konstruktivt og at omtale sin spiller/medarbejder med respekt, specielt set i lyset af, at han er 19 år, kommer fra en anden kultur og får sin debut mod et tophold der kørte dem midtover.
JulioSalinas 11:33          
Vi skal lige huske på at vi taler om en ung spiller som lige har fået sin debut.
Der skal fokus være 100% konstruktivt. Det er en skrøbelig periode og når man som målmand står i en kamp hvor modstanderen scorer 5 mål så er det bare med at putte så meget selvtillid i knægten så muligt.
Synes det er ganske forståeligt at Flemming udtaler sig som han gør.

Nu bliver det så spændende at se om Dudu kommer tilbage næste kamp eller om Ogura eller Gülstorff får den.
Tipzy 11:37          
Jeg synes FP bruger den rigtige retorik i denne forbindelse
Arc light 11:58          
Endnu en varmluftsballon fra Flemming "Hype Train" Pedersen. Læg kræfterne i at udrette noget på banen og i tabellen og lad andre om markedsføringsdelen.
LarsenSindaco 12:53          
Målmandsposten er så vigtig. Der skal være et godt bundniveau. Jeg mener ikke FCN har håndteret situationen med salget af deres førstemålmand godt nok. Dudu er ikke god nok som jeg ser det, og der er ikke andre klar. Hvis man sælger holdets målmand skal man have en løsning klar. Ellers skal man ikke sælge. Det kan komme til at koste dem dyrt i den her sæson. Jeg tror ikke de rykker ned, men mere mærkelige ting er sket i fodbold og det ville være en katastrofe for hele konceptet - og dansk fodbold. Jeg ville sørge for at finde en stabil målmand i vintervinduet, hvis jeg var FCN.
Søndag 17. oktober
Lørdag 16. oktober