Luk

FCN-træner ser PL-potentiale i stortalent

| 3F Superliga | 5 kommentarer

Infoboks

AaB - FC Nordsjælland
Superligaen Grundspil (13/12)
bet365 2,10 3,75 3,10
NordicBet 2,14 3,95 3,05
Oddset 2,15 3,75 3,20
YouBet 2,15 4,05 3,10

FC Nordsjællands Mohammed Kudus vil på sigt kunne begå sig i Premier League, mener Flemming Pedersen.

19-årige Mohammed Kudus har gang i sit helt store gennembrud i dette efterår.

Syv mål har FC Nordsjælland-spilleren scoret i 3F Superligaen, mens han i midten af november fik A-landsholdsdebut for Ghana, hvilket han kronede med et klassemål i den kamp.

Spørger man Kudus' træner, er der nærmest ingen grænser for, hvad han kan drive det til på sigt.

- Potentialemæssigt er han helt afgjort den mest spændende midtbanespiller i Superligaen, og jeg synes, han har potentiale til Premier League.

- Han taktiske forståelse bliver bedre og bedre, og når den kommer helt på plads, så har han hele pakken til at kunne spille på allerhøjeste niveau, siger Flemming Pedersen.

FC Nordsjællands sportschef, Jan Laursen, er en smule mere tilbageholden, men lægger heller ikke skjul på potentialet, som Kudus besidder.

- Jeg vil ikke bedømme, om han kan spille i Premier League eller ej. Jeg kan bare konstatere, at han har en rigtig stærk mentalitet.

- Han hviler i sig selv og er topprofessionel, så jeg tror, han kan begå sig mange steder, lyder det fra Jan Laursen.

Sportschefen mærker stor interesse for Mohammed Kudus, men håber på at holde på ghaneseren.

- Det siger sig selv, at der er stor interesse, når man præsterer, som han gør, men vores fokus er udelukkende på at støtte ham så godt som muligt.

- Det er ikke planen, at han skal sælges til vinter, og det er det heller ikke for ham selv, tror jeg. Vi håber da at have ham i foråret også, siger Jan Laursen.

Også Flemming Pedersen satser på, at Kudus bliver i FC Nordsjælland et stykke tid endnu.

- Jeg vil rigtig gerne beholde ham, for han er fantastisk at arbejde med, og vi kan stadig lære ham rigtig meget, siger FCN-træneren.

Mohammed Kudus scorede i fredagens 1-1-kamp mod Lyngby, men fik i slutminutterne rødt kort, hvorfor han ikke ønskede at udtale sig efter kampen.

Det 19-årige stortalent har kontrakt med FC Nordsjælland til udgangen af 2021.

/ritzau/

Køb billetter til FC Nordsjællands kommende hjemmekampe her!


Af Jonas Dalgård

5 kommentarer

UMURUM 23:19          
Svært at spå om hvor en 19 årig spiller ender, men Kudus er helt sikkert en rigtig god og talentfuld spiller. Jeg har været meget imponeret af ham, i de kampe jeg har set.
haraltidret 23:34          
Det er imponerende hvor mange unge stortalenter FCN har været med til at bringe frem de senere år. Og spillere som Kudus og Damsgaard er de næste i rækken af åbenlyse stortalenter, der uden tvivl har en fremtid i en større liga end Superligaen.
Zaptech 23:40          
Fik for alvor øjnene op for Kudus da vi tog imod FCN hjemme i Aalborg i efteråret 2018 - kampen hvor Ochs blev matchvinder og senere sendt tidligt i bad.
FCN kørte AaB ud ad brættet og Kudus vendte og drejede på nordjyderne, som var de kegler. Har sjældent set noget lignende fra en 19-20 årig gut i Superligaen. Ham skal de nok lave kassen på.
Bluebold 00:09          
Kudus ser vanvittigt god ud.
Men han var ude med riven en del gange i løbet af kampen, og jeg syntes ,han skulle have haft første gule kort meget tidligere i kampen.
Men uden tvivl en spiller der forlader Danmark inden længe, for at spille i en større liga.
El-Manden99 13:35          
Kudus bestemmer selv hvor han ender henne. Kan mentaliteten holde til det helt store spring? Jeg håber det virkelig for ham. Den måde han kan vende med bolden og drive den frem er sjældent set i nogle ligaer overhovedet for så ung en spiller. Derudover er han taktisk blevet meget bedre som Flemming Pedersen også nævner. Håber han tager til Ajax eller en af midterklubberne i England og så beviser sig på det plan.
Fredag 13. december
Torsdag 12. december