Luk

FCN-træner tænker ikke på forstærkninger

| 3F Superliga | 1 kommentar
FCN-træner tænker ikke på forstærkninger
Foto: Getty Images

Infoboks

FC Nordsjælland - AC Horsens
Superligaen Grundspil (16/02)
bet365 1,75 3,75 4,33
NordicBet 1,76 3,70 4,65
Oddset 1,72 3,80 4,60
YouBet 1,69 3,85 5,00

Flemming Pedersen tænker slet ikke på at hente spillere til truppen i januar, selv om flere spillere er interessante emner i andre klubber.

FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen er ikke nervøs for at stå uden flere profiler, når transfervinduet er smækket i, for med to akademier er han og FCN godt dækket ind.

Derfor tænker han heller ikke på at forstærke sig med spillere udefra, selv om holdets to store profiler, Mikkel Damsgaard og Mohammed Kudus, kunne være salgsobjekter, mens Godsway Donyoh ligner en spiller, som er på vej væk.

Det siger FCN-træneren til bold.dk.

- Jeg tænker overhovedet ikke på det. Det er et privilegium at være træner her, for hvis motivationen er at udvikle spillere, der kan spille på højeste internationale niveau, så er der ikke et sted i Norden, som har større potentiale end her, siger han og uddyber:

- Vi kan sammenligne os med de største klubbers U23-hold, for vores trup-sammensætning svarer jo lidt til det. Der er vi på samme niveau som de største klubbers reserver eller U23-hold.

Mikkel Damsgaard og Mohammed Kudus har med samlet 13 mål stået for over tredjedelen af FCN's scoringer i sæsonen, men det får ikke Pedersen til at ryste i bukserne.

- Som jeg har sagt mange gange før, så er jeg aldrig nervøs. En af præmisserne ved at være her er, at der hele tiden kommer nye spillere op fra akademiet, og at alle spillere er til salg, og det er lige meget, hvor man er. Har du penge nok, så kan du jo købe alt i den her verden.

- Der ville være masser af spillere til at tage over, og vi beviser hver gang, at vi sælger en, så er der bare en anden, som tager over. Det er ikke sådan, at vi mangler spillere – der er nok at tage af.

Får spændende tilgang fra Right To Dream

Skulle det ende med et salg af Damsgaard eller Kudus, har træneren planen klar.

- Abu Francis ville få mere spilletid, og vi får Mohammed Diomande ind i truppen fra Right To Dream. Han blev først 18 i november.

- Han er er en venstrebenet midtbanespiller og var med på vores træningslejr i sommer, hvor han vel nok var i top fem af vores spillere. Men han skal også tilvænne sig Danmark og Superligaen, så jeg forventer ikke, at han går lige ind – men igen, der vil være masser til at tage over.

I sommer solgte FC Nordsjælland blandt andre sin kaptajn, Victor Nelsson, til FC København, og han blev erstattet udefra af Kian Hansen.

Udefra kom også Mads Døhr Thychosen, og der er en særlig grund til det, når FCN henter spillere udefra.

- Vi henter spillere, hvis vi ikke har nogen akademispillere, der kan gå direkte ind, hvis vi mister en spiller som eksempelvis Nelsson. Da tænkte vi, at vi havde brug for en stærk stopper, og Marcus Gudmann og Maxwell Woledzi var ikke klar til det fra akademiet, så vi kiggede på mulighederne.

- Og selvfølgelig kigger vi på markedet, men vi kan sagtens spille i Superligaen kun med spillere fra begge akademier. Det ville vi sagtens kunne, siger Flemming Pedersen.

FC Nordsjællands sportschef, Jan Laursen, har tidligere forklaret over for bold.dk, at klubben ikke er ivrige efter at sælge sine profiler.

Køb billetter til FC Nordsjællands kommende hjemmekampe her!


Af Jonas Dalgård

1 kommentar

FC Nordsjælland 08:25          
Bliver Damsgaard og Kudus ikke solgt, burde det heller ikke være nødvendigt at hente spillere.

Top 6 burde være rimelig sikker med FCN´s program i foråret, med 5 ud af 6 kampe på kunstgræs.

Top 1-2 er ude af rækkevidde. Truppen burde være stærk nok til at kæmpe med BIF og AGF om top 3-4 omend AGF måske er stukket af.

Det ligner ikke, at der er brug for forstærkninger. Holdet ser dog en smule såbart ud med en skade til Kudus. På den anden side er Amon tilbage igen og kan dække ind ved en skade til Kudus.
men vi kan sagtens spille i Superligaen kun med spillere fra begge akademier. Det ville vi sagtens kunne, siger Flemming Pedersen.
Det er alligevel lidt af en udtalelse/påstand. De fleste reaktioner var overbærende/hovedrystende el. tog det ikke rigtig alvorligt, da FCN for fire år siden meldte ud at man ville spille med superligaens yngste hold og ultimativt vinde Superligaen med et 100% egenudviklet hold. Det var der ikke nogen - inkl. undertegnede - der troede på. Man er nu kommet så langt at man stiller op med Superligaens - og Europas - yngste hold og konstant kommer i top-6. Nu mener man tilsyneladende også, at man godt kunne nøjes med egenudviklede spillere (heri medregnet spillerne fra Ghana).

Troen på projektet fejler ikke noget. Det er historisk hvad der foregår i Farum pt. Foreløbig er en påstand tilbagevist - alder. Man mangler så den næste - at man kan gøre det samme kun med egne spillere. Dernæst den sidst - at man også kan vinde mesterskabet på den måde. Det er aldrig set før, hvis det lykkes.
Søndag 19. januar