Luk

Fem udskiftninger i SL: Lyngby stemte imod

| 3F Superliga | 7 kommentarer

Infoboks

Hobro - Lyngby
Superligaen Grundspil (07/06)
bet365 2,37 3,40 2,87
Oddset 2,40 3,35 3,00
YouBet 2,45 3,40 2,90

Lyngby stemte imod beslutningen om at kunne bruge fem udskiftninger i Superligaen, men cheftræner Christian Nielsen accepterer beslutningen. 

I denne uge blev det endegyldigt vedtaget, at klubberne må bruge fem udskiftninger pr. kamp i resten af denne Superliga-sæson.

Selvom regelændringen giver holdene nogle taktiske muligheder og kan være med til at forhindre skader, var det ikke alle klubber, som bakkede op om beslutningen.

Tidligere har blandt andre FCK-manager Ståle Solbakken givet udtryk for sin skepsis, og Lyngby-træner Christian Nielsen er heller ikke fan.

- Vi var imod denne regelændring, da vi mener, sæsonen skal spilles færdig på samme vilkår, som da vi startede, og vi går ikke ind for, at man ændrer på spillets regler undervejs i en sæson, siger Nielsen til bold.dk. 

- Vores klub er måske lidt konservativ, men vi er ikke glade for at ændre regelsæt undervejs i turneringen, men flertallet har bestemt, og vi accepterer ændringen.

Får en effekt på kampforløbet

Mens Christian Nielsen mener, det giver nogle muligheder at kunne skifte halvdelen af sine markspillere, understreger han samtidig, at det fortsat er for tidligt at sige, hvor stor en betydning det får for sæsonens resterende kampe. 

- Flere indskiftningsmuligheder giver flere strenge at spille på og øger muligheden for at ændre taktik og kampens forløb.

- At man kan skifte halvdelen af de markspillere, som startede kampen, ud, vil selvfølgelig have en effekt, men det er for tidligt for os at sige, hvor stor en effekt det får.

- Når vi møder Brøndby på tirsdag i en træningskamp, har vi aftalt, at vi forsøger med dette setup, så kampen mest muligt ligner en Superliga-kamp.

- Vi vil efterfølgende snakke om, hvilken betydning udskiftningerne kan få, hvordan vi kan bruge det bedst muligt, hvad der kan blive en fordel, og hvordan modstanderen vil bruge det, og det er blot en af mange nye ting, vi skal forholde os til i vores nuværende hverdag, siger Nielsen til bold.dk. 

Mens der nu må skiftes fem spillere undervejs i kampene, må der fortsat kun bruges tre spilstop til udskiftningerne. 

Støt Lyngby Boldklub - forudbestil din 100-års jubilæumstrøje


Af Mikkel Nøhr

7 kommentarer

CAS1977 09:06          
Det er vel ens for alle hold?

Den væsentlige årsag har vel været, at man ville reducere risikoen for skader hos spillere, der ikke har brugt pausen hensigtsmæssigt?

Mon ikke Ståle m.fl. ville brokke sig (mere), hvis man rendte ind i 3-4 alvorlige skader grundet et sammenpresset program?
Bruger1711823 09:12          
Argumentet om at sæsonen skal afvikles færdigt på samme måde som man oprindelig havde aftalt er fint nok, men den præmis rg jo allerede i vasken for længe siden pga corona.
Kong Dario 10:24          
Nogle trupper er større med mere kvalitet, så synes faktisk manden har ret. Her blir det største trupper tilgodeset.

Man burde kære sæsonen færdig med de samme regler enig. Så ville alle være i samme båd.

Kvaliteten på 14. manden og opefter er nok væsentligt bedre i toppen end i bunden.
Kuglelyn 10:42          
Lige præcis, der er jo kæmpe forskel i bredden af trupper når man ser på top og bund.
Og når der i øvrigt er et tættere kampprogram, har tophold med en bred trup også en fordel af at kunne rotere mellem bedre spillere, mens de hold med en smal trup må bruge de samme.
Bruger1711823 11:15          
Kong Dario

Problemet er jo bare at sæsonen i forvejen ikke kæres til ende efter de præmisser der oprindelig var aftalt pga corona.
Lifetec 18:17          
Hvor sammenpresset er programmet egentligt? Så vidt jeg kan se er der tale om nogle få midtugerunder...
Jeg synes ikke man skal lave noget om. Man overvejer vel heller ikke at ændre på spilletiden, f.eks. 80 min i stedet for 90. Konsekvenserne er i mine øjne større ved at tillade 5 udskiftninger - både pga. evt. fordele for bredde truppen og fordi det ødelægger dynamikken i en kamp at halvdelen af holdet udskiftes, så det i endnu højere grad minder om træningskampe.
Bruger1711823 13:13          
Der er vidst kun 2-3 midt uge kampe men det hænger vidst sammen med kombinationen af den meget korte opstart
Onsdag 3. juni
Tirsdag 2. juni