LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

FIFA-boss: VAR er ikke perfekt

| VM | 3 kommentarer
FIFA-boss: VAR er ikke perfekt
Foto: Getty Images

Infoboks

Se Premier League og meget mere fodbold

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
FIFA’s dommerchef Massimo Busacca understreger, at det ikke er meningen, at VAR skal kunne løse alle tvivlskendelser ved VM.

Videdommersystemet VAR har i den netop afsluttede sæson været testet kloden rundt med svingende resultater. Nu kommer så den helt store prøve under det forestående VM i Rusland.

FIFA’s dommerchef Massimo Busacca glæder sig til at få VAR som hjælpemiddel. Men den tidligere topdommer regner også med bump på vejen.

- Vi tager VAR med til VM, fordi vi nu er klar til det. Men ingen skal tro det er perfekt. Vi håber at det kan skabe en kontinuitet i kendelserne, men teknologien kan ikke løse alle problemer 100 procent.

- På baggrund af tv-billederne skal en person jo stadig lave et skøn, så det er ikke som mållinjeteknologi. Der er stadig tale om skøn, og kendelserne vil sikkert fortsat blive diskuteret efter kampene, siger Busacca ifølge ESPN.

Det er ikke første gang, at FIFA bringer VAR i spil. Det har tidligere været afprøvet ved blandt andet Confederations Cup og VM for klubhold.

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Casper Baunsgaard

3 kommentarer

Hasse1983 04:02          
Og skøn vil altid være individuelt, men giver personen der skal træffe beslutningen bedre mulighed for at træffe den korrekte beslutning.
Anderkisten 08:19          
Ja. Vi sofatrænere kan jo efter en kamp med de bedste videooptagelser fra 20 forskellige vinkler, stadig diskutere en kendelse - og når medierne så efterfølgende spørger forskellige tidligere topdommere, så er de heller ikke altid enige.

Men VAR burde bestem fjerne alle de situationer, hvor det kun er de mest farvede fans, der nægter at der har været noget problem i en kendelse - og samtidigt er der jo ingen tvivl om, at de professionelle dommere har en langt større viden om reglerne end os, så de faktisk kan lave rigtig gode kendelser når de har VAR til hjælp.

Det værste er i hvert fald, når dommere står og bruger lang tid på at stå og snakke internt, inden de hiver en eller anden tilfældig kendelse ud af røven. Den tid bruges langt bedre på at bruge VAR og faktisk komme frem til en langt mere objektiv korrekt kendelse.
DS15 17:04          
VAR kunne godt ha´ været brugt til sidste VM, på et mål af edin Dzeko som blev anulleret, hvor han var en meter på den rigtige side, men blev dømt offside. Det ændrede kampen og Bosnien chance for at komme videre fra gruppen. Det er kun godt med VAR!
Onsdag 23. januar