Luk

FIFA: Cardiff skal betale for Sala-transfer

| International | 10 kommentarer

Infoboks

Cardiff - Sheffield Wednesday
Championship (18/10)
bet365 2,15 3,25 3,40
NordicBet 2,28 3,30 3,25
Oddset 2,25 3,25 3,25

Cardiff skal betale seks millioner euro for transferen på afdøde Emiliano Sala, har FIFA besluttet.

Emiliano Sala omkom i januar i et flystyrt, da han skulle fra Nantes til Cardiff, men siden har klubberne ikke kunnet blive enige om, om den walisiske klub skulle betale for transferen eller ej.

Nu har FIFA besluttet, at Cardiff skal betale Nantes seks millioner euro – 45 millioner kroner – der svarer til den første rate, der skulle betales i henhold til transfer-aftalen mellem de to klubber.

FIFA har valgt ikke at pålægge parterne sagsomkostninger, og forbundet har taget hensyn til 'de specifikke og unikke omstændigheder i denne tragiske situation', lyder det.

Cardiff har tidligere meldt ud, at de ikke har følt sig berettiget til at betale for Sala, da han aldrig officielt var blevet registreret som én af deres spillere.

Cardiff og Nantes har begge mulighed for at appellere afgørelsen til den internationale sportsdomstol, CAS, inden for ti dage.


Af Sara Margren

10 kommentarer

UndisputedEra 17:18          
Vanvittigt at der kun er tale om én rate. Det burde naturligvis være hele beløbet, og hvis Cardiff så mente at nogen havde handlet groft uforsvarligt, måtte de jo sagsøge dem.
Sebalist 17:26          
Det bliver selvfølgelig hele beløbet. FIFA dikterer jo bare, at Cardiff er forpligtet til at overholde den eksisterende aftale.
Steve Highway-61 17:43          
"For confidentiality reasons, we cannot comment at this stage on potential future instalments or other conditions of the transfer agreement."
Tanken 19:08          
Det burde da være klart. Hvis han på daværende tidspunkt var Cardiff spiller skal de betale hele beløbet, hvis ikke skal de ikke betale
Unicef 19:22          
de er vel forsikret så problemet er?
VSTGN4EVIGT 19:35          
@Unisef

Problemet er den at hverken Cardif, Nantes eller et formodet forsikringsselskab gider at betale for transfereren - hvilket vel er logisk nok. Dog er der nogle der skal betale, hvilket domstolen skal afgøre.

Problemet er derfor at der skal placeres en skyld, hvorved skyldnerens forsikringsselskab skal betale. Da begge klubber fremstår som uskyldige skal der bruges en dom til hvem der står for ansvar som derfor skal vises til forsikringen, der derefter er forpligtet til at betale.

Sådanne sager er meget almindelige indenfor civilretten, og er også grunden til at man ser børn sagsøge sine forældre fx.

Håber det hjalp dig med at forstå dilemmaet.
ronni-lund 19:50          
Forstår ikke FIFA ikke går ind at dækker tabet. Ville godt nok være en win situation for dem, vil mene de har penge nok. Vil skabe noget positiv omtale i deres til tider vanvittige cirkus.
Mandag 14. oktober
Søndag 13. oktober