Luk

FIFA clearer otte PL-brassere: Må spille lørdag

| Premier League | 5 kommentarer

Infoboks

Manchester United - Aston Villa
Premier League (25/09)
Oddset 1,38 5,00 8,00
bet365 1,36 5,25 8,00

FIFA har clearet de otte Premier League-brasilianere, så de må spille i weekenden. Det drejer sig blandt andre om tre Liverpool-spillere og to Manchester City-spillere.

FIFA har sent fredag aften besluttet at give grønt lys til de otte Premier League-spillere, der var udtaget for Brasilien i den forgangne landsholdssamling.

Det skriver Sky Sports og Reuters.

Beslutningen betyder, at Liverpool eksempelvis må stille med Alisson, Fabinho og Roberto Firmino i søndagens kamp mod Leeds.

Det brasilianske fodboldforbund havde ellers opfordret FIFA til at udløse én af deres regler, der giver spillerne karantæne på fem dage, fordi Premier League-klubberne ikke ville frigive dem til landsholdstjeneste.

Det har FIFA dog valgt ikke at gøre, og derfor kan de otte Premier League-spillere spille for deres respektive hold denne weekend.

Udover Liverpool-trioen drejer det sig om Manchester City-duoen Ederson og Gabriel Jesus, Chelsea-spilleren Thiago Silva, Manchester Uniteds Fred samt Leeds-spilleren Raphina.

Spillerne kan også spille Champions League-kamp på tirsdag, som der ellers også var tvivl om.

FIFA har også clearet spillere, der blev udtaget for Chile, Paraguay og Mexico ved landsholdssamlingen forleden.


Af Sara Margren

5 kommentarer

Hasse1983 07:41          
En lang, og fortjent, næse til Brasilien.
Beck 07:48          
Hvorfor?

Hvis spillerne har løjet om hvor de kommer fra?
Så ser jeg inget galt..

De havde jo fået dispensation
D.B.R. © 08:07          
Så kom FIFA til fornuft.

Ingen logik i at spærre spillerne.
MesutCazorla 09:28          
Hvorfor?

Hvis spillerne har løjet om hvor de kommer fra?
Så ser jeg inget galt..

De havde jo fået dispensation


Spillerne har netop ikke fået dispensation. De har stået i en situation, hvor de skulle vælge mellem at modstride Premier League´s (altså hele organisationen) standpunkt mod FIFA, i den versernede konflikt om, at klubberne gerne ville forlænge aftalen, der hed sig, at klubber selv havde bestemmelse over spillere, der skulle til lande på den røde liste - vs, at klubber ikke har ret til at nægte spillere at drage til landskamp, på officielle FIFA-kampdage. Med andre ord, har flere spillere kunne forvente repressalier, uanset om de tog afsted til nogle, alle eller ingen af kampene; da enten klub/Premier League ville sanktionere dem for at rejse, og FIFA - som udgangspunkt - ville sanktionere dem, for ikke at rejse. FIFA har så indset, at spillerne var fanget mellem to stole, og droppet deres sanktioner, selvom de - af hvad jeg tidligere har læst og hørt - ellers var udstedt i første omgang.
This is Anfield 13:37          
Enig med Mesut her.

I øvrigt kommer det brasilianske forbund til at se rigtig dumme ud. Når det hverken er spillerne eller klubberne der direkte har forbudt spillerne at deltage, så er det altså noget underligt at afkræve en straf. Det er jo premier league man skal henvende sig til.
Torsdag 23. september
Onsdag 22. september