Luk

FIFA: Corona har kostet fodbold 88 mia. kroner

| bold.nyt | 5 kommentarer

Coronapandemien har kostet fodboldverdenen 88 milliarder kroner ifølge FIFA. 

Det har ramt de fleste brancher hårdt, at det meste af verden har været lukket ned i en kortere eller længere periode grundet coronapandemien.

Her er fodboldbranchen bestemt ikke en undtagelse. Det bekræfter FIFA's eget estimat, der mener, at fodbolden har tabt svimlende 88 milliarder kroner på grund af coronapandemien. 

Det siger Olli Rehn, der er formand for Bank of Finland. Han er desuden udpeget af FIFA til at lede den komité, der skal hjælpe FIFA med at tackle pandemien. 

- Det har skabt en masse uro på forskellige niveauer af de professionelle klubber, som går i mod nogle seriøse udfordringer. Jeg er også meget bekymret på vegne af ungdomsakademier og lavere rangerende klubber, siger Rehn til Reuters. 

Værst ser det ud i Sydamerika, Afrika og Asien. Særligt på de to sidste kontinenter frygter Olli Rehn for konsekvenserne.

- Det er en seriøs trussel mod det gode arbejde, der er lavet for at udvikle fodbolden i Asien og Afrika, der kan blive ødelagt. Så vi prøver at begrænse skaderne, så den positive udvikling kan fastholdes. 

 


Af Andreas Roesen

5 kommentarer

Daemon 08:10          
Det er vel også en slags penge.
Pivo 09:45          
Ja, så er der lidt færre penge til korruption. Men mon ikke man skærer på andre ting først.
Milanistar 10:15          
Gad vide hvad der menes med at det har "kostet" fodbolden 88 milliarder. Betyder det at der er færre penge i omløb klubberne imellem? For dét er for mig at se kun en positiv ting, i hvert fald i den professionelle fodbold.
I breddefodbolden synes jeg dog at det er enormt vigtigt at man får investeret, og det er med det vuns. Breddefodbolden dør og fjerner en vigtig social faktor i mange lokalområder i verdens udsatte samfund, hvis ikke man investerer. Den professionelle fodbold kan godt overleve at skulle skære 50% af udgifterne fra. Spillerne må acceptere enorme lønnedgange, og klubberne må acceptere at det ikke længere er muligt at betale 100 millioner euro for ét menneskes arbejdskraft.
mckellberg 11:09          
Med tanke på, hvor meget penge har fyldt i fodbolden de sidste 10-15 år, er jeg ikke nødvendigvis vildt bedrøvet over sådan en udmelding, såfremt vi kan få fodbolden tilbage på et mere jordnært niveau.

Det er klart, at hvis det resulterer i konkurser, nedlagte ligaer, arbejdsløshed og den slags, så er det naturligvis ikke godt.

Jeg vil dog mene, at fodbolden har brug for at tage et skridt tilbage økonomisk, inden det løber løbsk og smadrer spillet fuldstændig om 10 år.
peanuts 11:15          
mon ikke det handler om manglende TV-penge, sponsor, indtægter fra kampe, eventuelle salg af spillere, og hvad man ellers kan finde, jeg tror da at der er mange klubber der har været truet på deres eksistens, da man har manglet penge i kassen til at betale de faste udgifter, det er da heller ikke umuligt at klubber har været nødt til at optage lån for at betale de faste udgifter, som jo skal betales tilbage med renter, men hvordan regnestykker er sat sammen aner jeg egentligt ikke
Søndag 27. september