Luk

FIFA: Det får konsekvenser at gå egne veje

| International | 36 kommentarer

Infoboks

Super League-klubberne må forvente konsekvenser fra FIFA, når de vælger at gå deres egne veje, siger præsident Gianni Infantino.

FIFA har indtil nu ikke kommenteret Super League-projektet, men det gør præsident Gianni Infantino tirsdag formiddag på en UEFA-konference.

Infantino siger, at de 12 Super League-klubber må forvente, at det får konsekvenser fra FIFA, at de vælger at gå egne veje.

- I FIFA kan vi kun afvise oprettelsen af en Super League, som er en lukket butik, der vil afbryde de nuværende institutioner fra ligaerne, forbundene, UEFA og FIFA, siger Infantino ved UEFA's konference tirsdag.

- Det er meget at smide væk for en måske kortvarig økonomisk gevinst for nogle. Folk har brug for at tænke over det her meget klart. De har brug for at reflektere, og de skal påtage sig ansvaret.

- Hvis nogle vælger at gå deres egne veje, skal de leve med konsekvenserne af deres valg. De er ansvarlige for deres valg.

- Konkret betyder det, at de enten er inde eller ude. Man kan ikke være halvvejs inde eller halvvejs ude, siger Infantino.

UEFA har truet med at udelukke de 12 klubber fra nationale og internationale turneringer. Det afviser Super League-formand Florentino Perez er lovligt.


Af Sara Margren

36 kommentarer

Jasperthesjasper 11:15          
Der sidder nogle fodboldledere rundt omkring i de nationale og internationale forbund og kæmper en kamp for at bibeholde deres magt og adgang til korruption.

Det er patetisk. Uagtet hvor usolidarisk og sløj en ide en lukket "super league" er.
RedTot 11:16          
FIFA har fuldstændig ret. Det kan ikke være anderledes...
Ikke arrogant, bare bedre 11:17          
Jeg er enig med FIFA
Men de er fandeme også bare en fodbold Mafia
Sausageberg 11:19          
Der er valg, og så er der konsekvenser, som Bjørn Larsen ville have sagt!
Allefor20215 11:20          
Det handler om at bevare en struktur hvor der er sammenhæng mellem turneringer, og som gør at alle hold kan drømme for titler og Champions League.

Tænk hvis det også bliver lukkede ligaer på nationalplan ? De samme 10 hold der møder hinanden.
JEGerUenig 11:24          
Ja vi er enige FIFA og UEFA er nogle røvhuller uden lige langt fra perfekt...

Men dette Superleague koncept, har formået at overgå det niveau før den overhovedet er udkommet.

At skifte noget dårligt ud med noget der bare er endnu større lort har sku aldrig været en effektiv Løsning. :(
bl4zt3r 11:28          
FIFA og UEFA er bange for at miste korruptionspenge. Hvis de mister en stor del af deres magt på området, så bliver korruptionspengene også mindre...

Er ESL en god idé.. det ved jeg ikke.
Onsdag 12. maj
Tirsdag 11. maj