Luk

FIFA: Fem udskiftninger kan blive permanent

| Premier League | 13 kommentarer

Infoboks

Ifab, der forvalter fodboldens love, vil gøre det til en permanent regel, at der må skiftes ud fem gange i løbet af en fodboldkamp.

Reglen blev implementeret første gang i maj 2020. En måned efter fodbolden blev genoptaget efter coronapandemien havde haft kløerne i afviklingen af kampe.

Forud for 2020/2021-sæsonen stemte Premier League imod reglens fortsættelse, men nu kan det risikere at blive en fast del af fodbolden, som vi kender det.

Fem udskiftninger pr. kamp.

International Football Association, Ifab, der forvalter og kommer med forslag til love i fodbolden, har efter et møde onsdag anbefalet, at de fem udskiftninger, som i lang tid har præget fodbolden, skal gøres permanent.

Det oplyser Ifab i en pressemeddelelse.

- Vi anbefaler, at ligaer bør gøre det muligt selv at bestemme, om man vil fortsætte med det nuværende antal af udskiftninger, lyder det.

Med til mødet var også Det Internationale Fodboldforbund (FIFA).

Ifølge pressemeddelelsen bliver det altså op til de enkelte turneringsarrangører at beslutte, om man vil implementere reglen i de enkelte ligaer, ligesom de fem udskiftninger stadig skal afvikles over tre omgange, så man undgår tidsudtrækning.

I lang tid har det kun været tilladt at skifte ud tre gange i løbet af en kamp, men reglen om fem udskiftninger kom i sommeren 2020 for at aflaste spillerne, der havde et meget sammenpresset program efter coronapausen.

Muligheden for de ekstra udskiftninger blev forlænget denne sommer. 

Dermed kunne man benytte sig af det frem til slutningen af 2022.


Af Rasmus Glud

13 kommentarer

TheUnitedWay 20:11          
Jeg synes at det er en god idé :)
Jaws 20:13          
Godt
Spenceflatulence 20:16          
Det kunne være fedt, hvis man også forsøgte sig med, at forøge antallet af spilbare spillere på bænken. I Superligaen må man have 7 spillere på bænken, hvoraf én skal være målmand.

Man kunne prøve med 9 spillere på bænken, hvoraf én skulle være målmand og to skulle være u-21. Det vil give træneren flere indskiftningsmuligheder og gøre vejen til spilletid for unge spillere kortere.
Martinovic 20:19          
I Serie A er det nærmest hele truppen, der må sidde på bænken. Mener det er 12, der må være på bænken.

Hvorfor ikke gøre det samme i Danmark og lade hele truppen føle, at de er en del af showet og ikke altid skal sorteres fra..
BeerBellyBoy 20:19          
@Spence. Godt forslag.
LFC Karsten 20:22          
synes dog spillet er ændret taktisk i alt for stor stil med så mange udskiftninger. ser aktuelt overtiden af fcn ob og der er så 4 fra startopstillingen tilbage grundet 6 udskiftninger og et rødt kort. det er da mærkeligt?

Hvorfor så ikke gå all in og gøre som håndbold med flyvende udskiftning :-)
Mich 20:26          
God ide!

Har et stykke tid tænkt over de 5 udskiftningsspillere efter min mening har haft en positiv indvirkning på kampene, mere tryk på helt frem til sidste minut fordi man har bedre mulighed for at skifte de spillere som køre trætte eller justere taktikken undervejs.
Onsdag 1. december