Luk

FIFA: Munir får ikke lov at skifte landshold

| La Liga | 12 kommentarer

Infoboks

SD Huesca - Sevilla
La Liga (28/11)
Oddset 4,10 3,40 1,95
bet365 4,20 3,40 1,90

FIFA har afvist Sevilla-spilleren Munir El Haddadis ønske om at skifte fra Spanien til Marokkos landshold.

Munir El Haddadi meddelte for nogle dage siden, at han fremadrettet ville repræsentere Marokko og ikke Spanien, men det får han ikke lov til.

FIFA har således afvist ansøgningen fra det marokkanske fodboldforbund, oplyser nyhedsbureauet AP.

I sidste måned løsnede FIFA ellers lidt op for reglerne i forhold til at skifte landshold.

Tidligere kunne man ikke skifte, hvis man havde spillet for et land i en betydende kamp, men den regel blev ændret, så man kan skifte, hvis man har spillet tre kampe eller færre af betydning. Dog bliver man låst, hvis man deltager i en slutrunde.

Munir fik i 2014 debut for det spanske landshold i en EM-kvalkamp mod Nordmakedonien, men da han har dobbelt statsborgerskab grundet sin marokkanske far, har han altså håbet at kunne skifte landshold.

Det marokkanske landshold havde da også udtaget Munir til de kommende landskampe mod Senegal og DR Congo, men FIFA har altså afvist Sevilla-spillerens ønske.

Munir og Marokkos kan appellere kendelsen til den internationale sportsdomstol, CAS. Sådan en appel har parterne tidligere tabt forud for VM i 2018, hvor Munir gerne ville for Marokko ved slutrunden.


Af Sara Margren

12 kommentarer

mexicoz 18:10          
Hvis Fifa vitterligt har ændret denne regel, hvilket ikke er mig bekendt, så er det da også mystisk, hvorfor de har afvist det..
ildslukker 18:16          
Mexicoz

De glemte at betale
glvardevej 18:52          
De skal tænke sig om de der teenagedrenge med flere landsholdsmuligheder, som Spanien så gerne vil give en tællende landskamp inden de har nået at se sig om. Først var det Bojan, så Munir og nu Fati.
Mathews 18:59          
Han er med det marokkanske landshold as we speak. Må være noget af et slag at få, når man netop er blevet indlemmet i truppen.
Kuglelyn 19:01          
Først var det Bojan, så Munir og nu Fati.
Tja... eller Thomas Christiansen endnu tidligere..

Men helt fint at man ikke kan shoppe og skifte landshold, som man skifter klub. Der er ingen der tvinger dem til at stille op for Spanien, så må de også selv stå ved det.
SotD 19:47          
Man må jo stå ved det tilbud man får, og hvis man indgår en pagt med satan er det nu engang sådan det er.

Ansu Fati er dog i min optik et talent på et lidt andet niveau end Munir. Bojan sammenligningen er noget bedre. Men Bojan har vel aldrig fortrudt sit valg?
MesutCazorla 19:58          
Men de må da begrunde hvorfor de afviser hans skifte, når nu han tilsyneladende lever op til de nye krav.
Lørdag 28. november
Fredag 27. november