Luk

FIFA om VM i Israel og naboer: Hvorfor ikke?

| VM | 19 kommentarer

Infoboks

FIFA-præsident Gianni Infantino kan ikke se, hvorfor man ikke kan drømme om et VM i 2030 arrangeret af Israel og naboerne.

FIFA's præsident, Gianni Infantino, er i øjeblikket på besøg i Israel, og premierminister Naftali Bennett har ytret ønske om at afholde VM i 2030.

Helt præcist skriver Bennett på Twitter, at det er et fælles mål for Israel og de mellemøstlige naboer.

- Det var en ære at møde dig og høre dine ideer omkring, at Israel skal være vært for VM i 2030 sammen med vores arabiske naboer. Det er et mål, vi alle kan arbejde hen imod, skriver han på Twitter.

Infantino ser da heller ikke noget problem i, at Israel

- Hvorfor kan vi ikke drømme om VM i Israel og deres naboer? Med Abraham Accords hvorfor skulle vi ikke kunne gøre det her i Israel med naboerne i Mellemøsten og palæstinenserne?, siger Gianni Infantino ifølge The Athletic.

Abraham Accords var de normaliseringsaftaler, som Israel underskrev med De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain, Sudan og Marokko sidste år.

Et VM arrangeret af israelere og palæstinensere ville være temmelig opsigtsvækkende med henblik på den årelange konflikt mellem dem, der tilmed blussede op igen tidligere på året.


Af Sara Margren
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober