Luk

FIFA-præsident vil forbedre offside-reglen

| bold.nyt | 17 kommentarer

FIFA-præsident Gianni Infantino fortæller, at der bliver kigget på, hvordan offside-reglen kan forbedres.

Indførelsen af VAR i fodbold har ikke stoppet offside-diskussionerne - nærmere tvært imod.

De små millimeter-offsides, der tager flere minutter at afgøre, hænger mange langt ud ad halsen, og nu løfter FIFA-præsident Gianni Infantino sløret for, at der i øjeblikket diskuteres, hvordan offside-reglen kan forbedres.

Det siger han ifølge mediet AS.

- Offside-reglen har udviklet sig over 100 år, og vi diskuterer det nu igen. Vi kigger på, om vi kan forbedre offside-reglen - ikke på grund af VAR, men fordi vi gerne vil fremme offensiv fodbold, siger han og uddyber:

- Så vi kigger på, om vi skal give en større fordel til den angribende spiller, eller om det vil hjælpe, hvis marginal-kendelserne blev droppet. Det er det, der diskuteres i øjeblikket, siger Infantino.

FIFA-chefen afviser dog, at det er på tale at afskaffe VAR. Han mener, at systemet vil blive bedre, når dommerne for alvor får vænnet sig til det.

- VAR er godt for fodbold, og det er bestemt ikke skadeligt. Vi er nødt til at huske på, at det blev introduceret for to år siden - ikke 200. Mange af dommerne er ikke vokset op med VAR.

Spørgsmålet om offside diskuteres ifølge AS i fodboldens regel-organ IFAB, hvor FIFA har halvdelen af i alt otte stemmer.

 

 


Af Jonas Nielsen

17 kommentarer

Pantic 23:46          
Kun fødderne kan være offside. Slut.
TJensen 00:35          
Enig, bare fødderne.
Jeg tager den gerne endnu længere os smide en chip i hvar støvle, samt en sensor så man ved hvornår der er sparket og hvor de enkelte er på banen.
Alternativ skal VAR bare bedømme når afleveringen sættes, og så er der off-side eller ikke. .

Træt er jeg at det ved offside skal gå flere minutter, alternativ 3 er at de får 30 sekunder til at bevise der er offside. For jeg ser gerne at det offensive bliver belønnet.
Fodboldfanen 01:32          
Egentlig mener jeg at man skulle droppe at sætte streger på offside, og bare lade en dommer kigge på videoen og på øjemål beslutte om der er offside eller ej
Fodboldfanen 01:34          
hvis ikke det kan ses med det blotte øje på et stilbillede, så er der sgu ikke offside I min optik
StoutPåStadion 02:05          
Det lyder lidt for sindssygt @fodboldbanen, der er hvor mange vinkler der viser forskelligt. Jeg mener en enkelt streg burde kunne gøre det. Den der viser forsvarsspillerens position, det giver et præcist nok billede af om det er clear & obvious
luffe_jensen 02:43          
Jeg er delvist enig med Fodboldfanen. Der bruges pt. alt for meget tid på at vurdere om der er offside eller ej, og det går netop imod princippet om at det skal være clear and obvious, som du selv nævner.
I min optik skulle VAR dommerne have 10-30 sekunder til at vurdere situationen, og hvis de ikke inden for den tid kan komme med en rimelig vurdering, så er det ikke clear and obvious, og så skal dommerens beslutning ikke ændres.
EskimoBold 06:13          
Fodbold VAR meget sjovere uden var...det var ikke fordi dommerne var dårlige til at dømme off-side. Men, publikum beklagede sig jo over de små marginaler ikke blev dømt, og som nu bliver dømt og forkastet. Vi skulle bare have holdt vores kæft omkring det, og accepteret at nogle gange er det bare OK at marginalerne gik den ene eller den andens vej. Også selvom det koster en finale, eller point...
Onsdag 27. januar