Luk

FIFA tester video-assistance ved klub-VM

| VM for klubhold | 6 kommentarer

Infoboks

Monterrey - CF America
CONCACAF Champions League (29/10)
Oddset 2,20 2,80 3,50
bet365 2,15 3,10 3,50

FIFA oplyser, at man for første gang i forbundets historie vil teste video-assistance til dommerne under det kommende VM for klubhold.

Når VM for klubhold starter i morgen i Japan, får dommerne ved turneringen et ekstra hjælpemiddel til at spotte kendelser i kampens hede.

FIFA oplyser nemlig på forbundets hjemmeside, at man i turneringen vil teste video-assistance til dommerne for at undgå kampafgørende fejl ved eksempelvis mål, straffespark og kort. Det er første gang i FIFA-regi, at video bliver anvendt.

Video-hjælpen bliver varetaget af de assisterende dommere, mens det stadig er hoveddommeren, der træffer de endelige beslutninger.


Af Sara Margren

6 kommentarer

cornholio 20:22          
Hmm, spændende.
Video kan bestemt bidrage positivt til mange dele af spillet. Det skal dog indføres på en måde, så det ikke ødelægger flow og tempo i spillet, det ville være en skam, hvis man oplever voldsomme pauser pga. videoafgørelser, som man ser det i andre sportsgrene..
MrBean 20:25          
Det kan vel ikke være værre, end når det tager en krig, fordi man skal have næsten alle mand med frem ved et frispark eller indkast.
hondacrx142 20:33          
Eller når der er en spiller der lige simulerer en skade.

Alle de der er imod videoassistance var sikkert også i mod at den 3. udskiftning blev indført, da det tager ca 30 sekunder.
FatAsGragas 21:32          
Hvordan fungerer det med offside? Skal den bare aldrig dømmes og altid ses igennem. Eller skal man kun se det igennem ved selve målet, hvor det så er ærgerligt hvis offside er under opstillet?
Liv'pool 21:50          
Man spiller vel bare videre a la fordelsregl, og så kan dommeren stoppe spillet, hvis videobillederne viser noget andet?

Sværere end det, behøver det vel ikke at være = intet spilstop.
Steffen_M 22:12          
Præcis, det ville være som det burde være i dag,
hvis dommeren er i tvivl, skal spillet fortsætte.

Kritikere vil sige det er svært at starte fra et forkert dømt offside og fejl vil nok også ske,
men hvis man undlader at dømme i tvivls situationer til video dommeren har sagt noget, kommer man helt sikkert langt :)

Dejlig nyhed :)
Det er vel kun i den hollandske pokalturnering det reelt har været afprøvet før?
Torsdag 28. oktober