Luk

FIFPRO fordømmer polsk kontrakt-beslutning

| Ekstraklasa | 0 kommentarer

Infoboks

Den internationale spillerforening, FIFPRO, bakker nu den polske spillerforening op, efter forbundet har besluttet, at spillere først kan rive sin kontrakt over efter fire måneders ubetalt løn.

I Polen har det polske fodboldforbund for nyligt vedtaget en regel, som betyder, at spillere først kan rive sin kontrakt over, når spilleren ikke har modtaget løn i fire måneder - før coronakrisen var perioden to måneder.

Reglen gælder til juni 2021.

Den beslutning har den polske spillerforening stillet sig imod og har bedt den polske sportsminister om at annullere regelændringen.

Nu får man altså opbakning af den internationale forening, der fordømmer det polske forbunds beslutning.

- FIFPRO fordømmer stærkt forbundets beslutning i forhold til både indhold og procedure. 

- Det er uforklarligt, hvordan et forbund kan overveje, at en spiller kan overleve og sørge for sin familie i disse hårdt prøvede tider, når han ikke får løn i fire måneder, lyder det i en udtalelse og fortsætter:

- Men også den manglende kontakt med spillerforeningen i diskussionerne er ikke i tråd med de internationale anbefalinger.

Polske klubber og spillere har i forvejen sagt ja til at kunne gå 50 procent ned i løn, og derfor understreger FIFPRO, at det er uacceptabelt at kunne risikere fire måneder uden løn - endda en løn, der er halveret. 

Den polske regering offentliggjorde i april, at man har planer om at genstarte ligaen 29. maj.


Af Jonas Dalgård
Mandag 29. november
Søndag 28. november