Luk

FIFPro om VM-forslag: Der er en fysisk grænse

| VM | 2 kommentarer

Infoboks

VM

Forslaget om VM hvert andet år vækker ikke begejstring hos den internationale spillerforening, FIFPro, der beder om at overveje spillernes fysiske grænse. 

FIFA vil gerne afholde VM hvert andet år, og de har i den anledning fået flere bannerfører ind på projektet som eksempelvis Arsene Wenger og Peter Schmeichel. 

Ideen vækker dog langt fra begejstring alle steder, og hos den internationale spillerforening, FIFPro, understreger man, at fodboldkalenderen ikke bare kan ændres, uden man tager spillerne med på råd. 

FIFPro påpeger blandt andet, at debatten om VM ikke tager højde for, hvilke dybereliggende konsekvenser det får for fodbold, ligesom informationen om projektet ikke er transparent eller indeholder garantier om at søge den bedste løsning for alle fodboldens interessenter. 

- Spillere har naturlige fysiske begrænsninger, og hvis man har en grundlæggende interesse i udviklingen af spillet, skal man overveje: Sportens succes afhænger af, at spillerne mentalt og fysisk har det godt. 

- Det, vi beslutter i toppen af fodbold, har indflydelse på tusindvis af professionelle spillere rundt omkring i verden. Enhver plan om at udvide turneringer må indeholde erfaringer og synspunkter fra en samlet fodboldverden. 

- Det er endnu en gang frustrerende, at der specifikt ikke kigges på den fundamentale indflydelse på kvindefodbold, der bliver debatteret som et sideprodukt, i stedet for at blive anset for dets eget unikke proces med behov og muligheder. 

- Manglen på en oprigtig dialog og tillid mellem institutionerne i fodbold blokerer for spillets mulighed til at gøre sig mere modstandsdygtig ovenpå en smertefuld pandemi. I stedet forfalder vi til de samme, gamle vaner med konflikter, siger Jonas Baer-Hoffmann, der er generalsekretær hos FIFPro.

Organisationen beder samtidigt om, at man ikke behandler nogen turneringer isoleret, når man ændrer på dem, da de alle har indflydelse på hinanden.

Derudover må væksten i toppen af fodbold ikke skade investeringerne i små og middelstore ligaer, da de er livsblodet for fodbold i hele verden og giver flere og bedre muligheder til spillere, ifølge FIFPro. 

Derudover skal en eventuel udvidelse af fodboldkalenderen tage højde for spillernes sikkerhed og sundhed, ligesom at der skal være rum til, at både herre- og damefodbold kan udvikle sig.  

 


Af Andreas Roesen
Søndag 26. september