Luk

Finland kørt midt over af Pjanic og co

| EM | 3 kommentarer

Bosnien & Herzegovina kan stadig gøre sig håb om EM-kvalifikation, efter at de lørdag aften på hjemmebane udspillede Finland med 4-1 i Gruppe J.

Med en sejr i lørdagens udekamp mod Bosnien & Herzegovina ville det finske landshold cementere deres andenplads i EM-kvalifikationens Gruppe J.

Ydermere ville finnerne og company være tæt på deres første deltagelse ved en stor slutrunde - finnerne har aldrig deltage ved hverken EM eller VM. Også uafgjort ville være et fint resultatet i gruppen, der føres suverænt af Italien.

Men Bosnien havde også fortsat muligheder i gruppen, da kampen blev fløjtet igang lørdag aften, men det ville kræve en sejr over Teemu Pukki og company.

Den sejr rakte bosnierne fra start ud efter, og efter et kvarters spil var de første gang tæt på, da en scoring af Amer Gojak blev annulleret for offside.

Hjemmeholdet fortsatte ufortrødent med at producere chancer, og efter en halv time knækkede den finske defensiv.

Målene hagler ind på Hradecky 

Izet Hajrovic blev spillet fri i feltet, og fra spids vinkel hakkede han bolden ind over kasketten på den finske keeper Lukas Hradecky og op i nettaget til 1-0.

Kort efter måtte den tidligere Brøndby-stopper Paulus Arajuuri lade sig udskifte med en skade.

Inden pausen blev det også 2-0 til Bosnien & Herzegovina, da Miralem Pjanic udnyttede et straffespark dømt for hånd på bolden.

Hjemmeholdet spillede ganske enkelt Finland ud af banen, og det lignede kun et spørgsmål om tid, inden føringen blev større.

Det skete med knap en times spil, da Pjanic igen viste klassen. Efter en længere sekvens med klumpspil og skudforsøg i feltet, udplacerede Juventus-spilleren den finske keeper med et følt spark til 3-0.

Armin Hodzic udbyggede føringen til 4-0 efter 73 minutter, inden Joel Pohjanpalo pyntede til slutresultatet 4-1.

Med sejren rykkede Bosnien & Herzegovina op på tredjepladsen i Gruppe J, to point efter Finland på andenpladsen. 


Af Thor Carlskov
Lørdag 19. oktober
Fredag 18. oktober