Luk

Finland-træner: Spillerne håndterede det godt

| EM | 4 kommentarer

Infoboks

Danmark - Finland 0-1
EM Gruppe B
60' 0-1 Joel Pohjanpalo
74' 0-1 Pierre-Emile Højbjerg

Den finske landstræner, Markku Kanerva, roser spillerne for at håndtere de forfærdelige omstændigheder godt, efter kampen mod Danmark skulle genstartes.

Finland er med til deres første slutrunde nogensinde, og lørdag hentede de så en 1-0-sejr over Danmark i deres første EM-kamp i historien.

Det var dog Christian Eriksens ulykke, der overskyggede alt, og landstræner Markku Kanerva erkender, at det var en kamp til historiebøgerne af flere årsager.

- Det var en meget emotionel aften for os. Det var første kamp ved en slutrunde for os og så en åbningskamp mod Danmark på deres stadion. Da vi hørte nationalmelodierne, var vi meget emotionelle, siger Markku Kanerva.

- Og så skete det med Christian Eriksen, som var meget dramatisk og trist. I sidste ende fik vi et godt resultat med fra kampen, og det er jeg selvfølgelig glad for.

- Det er ikke til at forstå, og vi kommer til at huske denne kamp i lang tid af forskellige grunde.

- Før genstarten sagde jeg til spillerne, at jeg forstod deres følelser. Jeg sagde, at de skulle forsøge at fokusere på kampen så meget, de kunne. Men jeg forstod, at det ikke var nemt, siger Markku Kanerva.

Finland skal i kamp igen på onsdag, hvor de møder Rusland, inden Belgien venter mandag den 21. juni.


Af Sara Margren
Torsdag 5. august
Onsdag 4. august