Luk

Finnbogason forværrede krisen i Randers

| Superligaen | 51 kommentarer
Finnbogason forværrede krisen i Randers
Foto: Getty Images

Krisen kradser for alvor i Randers, og kronjyderne måtte atter forlade banen med bukkede hoveder, da Kjartan Finnbogason scorede kampens enlige mål for Horsens.

Fredagens sene Superliga-kamp stod mellem Randers og Horsens, hvor de to hold kom ind til opgøret med vidt forskellige udgangspunkter.

Randens tabte i forrige runde 3-1 til OB, hvilket var kronjydernes femte nederlag i sæsonen, mens AC Horsens på eget græs besejrede oprykkerne fra FC Helsingør med 2-0.

Bo Henriksen havde sendt samme elleve på banen, som vandt over Helsingør i forrige runde, mens Randers gav chancen til unge Marcus Mølvadgaard i frontkæden på bekostning af Marvin Pourie.

Kampens indledning bød ikke på alverdens højdepunkter, men begge hold blev momentvis farlige fra distancen eller i forbindelse med dødbolde. Begge hold følte sig også snydt for et straffespark i løbet af første halvleg, men fløjten forblev korrekt tavs fra opgørets dommer, Peter Munch Larsen.

Kun tre afslutninger fandt vej til opgørets to keeper i løbet af de første 45 minutter, og det stod derfor ikke overraskende 0-0 ved pausen på BioNutria Park.

Anden halvleg var dog ikke mange minutter gammel før gæsterne bragte sig på 1-0. Et indkast fra Mikkel Qvist blev forlænget af Alexander Ludwig, og så kunne Horsens-topscorer Kjartan Finnbogason prikke bolden i kassen. Det var islændingens fjerde sæsonmål.

Efter en times spil var der en hændelse mellem Ibrahima Ndiaye og Hallur Hansson, som sagtens kunne havde kastet kort af sig, men Peter Munch Larsen valgte blot at skille de to parter ad.

Mod kampens slutning fik gæsterne lidt bedre fat, hvilket resulterede i afslutninger fra blandt andet Bashkim Kadrii og indskiftede Marvin Pourie. Dog blev Jesse Joronen i Horsens-buret ikke testet for alvor.

Finnen kom dog på arbejde med fire minutter igen, da Jonas Bager var tæt på at dirigere en flugter efter et hjørnespark i det lange hjørne, men den afslutning tog Joronen sig også af.

I tillægstiden fik kronjydern en ny, stor chance, og det lykkedes faktisk Randers at sende bolden forbi Jesse Joronen. Uheldigvis kyssede hovedstødet fra Andreas Bruhn overliggeren og hoppede efterfølgende tilbage i spil.

Det blev dermed ved det enlige mål fra Finnbogason, og AC Horsens smutter dermed op på tredjepladsen i Superligaen, mens Randers kun har hentet syv point i de første 11 kampe og indtager sidstepladsen.

Stream Randers FC – Brøndby IF på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Kenneth Hansen
Lørdag 20. juli