Luk

Finnbogason scorede mod Vejle i klar ACH-sejr

| 3F Superliga | 48 kommentarer

Infoboks

AC Horsens - Vejle Boldklub 3-1
Superligaen Grundspil
8' 1-0 Louka Prip
41' 2-0 Kjartan Finnbogason
49' 3-0 Jannik Pohl
90' 3-1 Wahid Faghir

Kjartan Finnbogason scorede til 2-0, da han sammen med sine holdkammerater slog sin gamle klub Vejle med hele 3-1 i 3F Superligaen søndag eftermiddag.

Der var dømt lokal- og rivalopgør, da AC Horsens søndag eftermiddag tog imod Vejle i 3F Superligaen.

Hjemmeholdet havde hårdt brug for de tre point, da de før kampen lå sidst i Superligaen uden en eneste sejr i de første ni runder.

Vejle har derimod vist sig at være en stor mundfuld for de fleste hold trods status som oprykker, og holdet lå før kampen nummer seks i rækken med fjorten point.

AC Horsens startede kampen bedst, hvor de mødte Vejle højt på banen og var stærkest i de mange dueller, de skabte med deres lange bolde.

Efter seks minutter måtte Vejle begå frispark på kanten af feltet for at standse et Horsens-angreb. Det efterfølgende frispark ramte en arm i muren, og så dømte dommeren straffespark.

Det sparkede Louka Prip, der bragte Horsens foran 1-0.

Efterfølgende åd Vejle sig ind i kampen stille og roligt, og da uret nærmede sig 20 minutter, begyndte gæsterne at finde åbninger i Horsens-forsvaret.

Først testede Saeid Ezzatollahi Matej Delac med en god afslutning fra kanten af feltet, og kort efter fik Alexander Milosevic muligheden efter et godt indlæg fra venstre side, men han sparkede over mål.

Efter 25 minutter fik Ezzatollahi endnu en chance, da han modtog et indlæg omkring straffesparkspletten, men iraneren sparkede over mål.

På trods af den store Vejle-dominans efter målet, var det Horsens, der fik det næste mål.

Fem minutter før pausen spillede hjemmeholdet sig flot igennem Vejle-forsvaret, hvor Jannik Pohl til sidst med en smuk hælaflevering fandt Kjartan Finnbogason i det lille felt, og islændingen kunne let sparke bolden det sidste stykke ind.

Jublen var stor hos Finnbogason, der forlod Vejle til fordel for AC Horsens tidligere på sæsonen, efter han, ifølge ham selv, var blevet frosset ud i klubben.

Derfor gik de to hold til pause med en 2-0-føring til Horsens.

Nyt straffespark til Horsens

Vejle skulle derfor ud og jagte i anden halvleg, men efter kun fire minutters spil, blev det endnu sværere for dem.

Horsens fik nemlig tilkendt endnu et straffespark i en situation, der opstod efter en fejl i Vejle-opspillet. Det fik Jannik Pohl lov til at sparke, og han hamrede bolden ind i det øverste venstre målhjørne.

3-0 til Horsens efter 49 minutter.

Anden halvleg fortsatte som hele kampen var forløbet. Vejle havde bolden, men det så ikke ud til at bekymre Horsens, for gæsterne skabte ingenting.

Mandskaberne holdt hinanden i skak lang tid efter 3-0-målet, hvor ingen fik skabt det hele store. 

Vejle kæmpede med at skabe et afgørende pres mod Horsens, men hjemmeholdet stod imod med hård fight og fysik, som forhindrede at Vejle fik flow i spillet.

Med fem minutter tilbage af kampen måtte Matej Delac igen i aktion, da Wahid Faghir kom først på et indlæg, men Horsens-målmanden afværgede fint.

I den anden ende forsøgte Bjarke Jacobsen sig med en afslutning et stykke udefra, men den skruede den forkerte vej og gik tæt forbi højre opstander.

I kampens overtid fik Vejle pyntet på resultatet, da unge Wahid Faghir kom højest efter et hjørnespark og pandede bolden i nettet.

Men det var for sent for Vejle - der var ikke mere tid at gøre godt med, og derfor vandt Horsens kampen med 3-1.

Det var sæsonens første sejr for Jonas Dals tropper, der dermed overhaler Lyngby i bunden og rykker op på seks point.

Støt AC Horsens og køb en fanfigur


Af Jonas Nielsen
Torsdag 28. januar