Luk

Fire anholdt for racisme efter EM-finale

| England | 21 kommentarer

Infoboks

Engelsk politi meddeler, at man har foretaget fire anholdelser på baggrund af racistiske ytringer online mod de engelske EM-spillere.

Konsekvenserne for den tabte straffesparkskonkurrence endte med at blive mere end bare sportslige for Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka.

De tre engelske landsholdsspillere blev ramt af massiv online-racisme, og det har nu medført de første anholdelser fra engelsk politi. Der er på nuværende tidspunkt blevet anholdt fire personer.

I et officielt statement lyder det, at en undersøgelse om hadforbrydelser er igangsat af UK Football Policing Unit (UKFPU). Undersøgelsen skal se på de indberetninger, som man har modtaget på tværs af landet.

- Hvis vi identificerer, at det er dig, der står bag denne forbrydelse, bliver du sporet, og der vil være alvorlige konsekvenser for dine skamfulde handlinger, siger politidirektør Mark Roberts til Sky Sports, og fortsætter.

- Vores engelske landshold har været sande forbilleder under denne turnering. De har båret sig selv med professionalisme og værdighed. Jeg væmmes over, at der findes individer derude, som synes, det er acceptabelt at rette så afskyelige krænkelser mod dem eller nogen andre.

Der fandt i alt 264 anholdelser sted over hele England i forbindelse med EM-finalen.


Af Cillian Murphy

21 kommentarer

MR11 17:37          
Det kunne være fint, hvis medierne lige gad at informere offentligheden om, at langt de fleste racistiske udbrud på internettet, stammer fra andre lande end England, inden den brede befolkning begynder at forbinde de engelske fans med hjernedøde racister. Ja, de har opført sig som hulemænd, og udvist forfærdelig adfærd. Men racismedelen bliver godt nok pustet op, til noget det ikke er. Man kan blandt andet se på hændelsen omkring billedet af Rashford, der blev vandaliseret kort efter finalenederlaget. Der var ingen racistiske budskaber, eller undertoner, blot "almindelige" tilsvininger. Alligevel opstod der inden for få timer, en mindre demonstration imod racisme, på trods af at vandaliseringen intet havde med racisme at gøre.
jesperyellow 17:46          
En racistist bemærkning er en for mange. Tror nu ikke det er "ude af proportioner". Synes det er fint at statuere eksempler - ellers opstår der hyggeracisme.
Coral 17:52          
"langt de fleste"

Det har du selvfølgelig noget dokumentation på, ikke?
jakeboy 17:54          
Det burde så ha været 400
fodboldfan85 18:12          
Ja, men hele det der rascime-problem startede jo som en frygt (som bl.a. medierne hurtigt var med til at skrive om) og som blev reel ret hurtigt. Det er jo noget som kommer fra dybet at internettet. Men man skal nok også passe på med at blande alting sammen fra, hvad der sker i England.

Men det er lidt vildt at medierne ikke også søger den samme forsoning når man ser på, hvor meget lokale befolkninger hylder Rashford for sin food bank-hjælp og hvordan de bakker ham op. De er sgu ligeglade med om at han ramte stolpen og deres opbakning er stærkere en enhver idiot på Twitter.

Det er meget negativt, men der sker bare meget i England og man må ligesom selv opsøge de rigtige oplysninger.

Men det er selvfølgelig godt at de hakker hårdt ned på nogle individuelle. Og folk skal også stoppe med at tro se ved mere om deres samfund end dem selv. De får de domme som de skal og de skal også nok undersøge de ting som skete omkring Wembley.

malthe94 18:20          
Hvad er mere hyggeligt end hyggeracisme?
malthe94 18:24          
Hvad er mere hyggeligt end hyggeracisme?
Søndag 25. juli
Lørdag 24. juli