Luk

Fire mål efter pausen da ACH og FCN delte

| Superligaen | 61 kommentarer
Fire mål efter pausen da ACH og FCN delte
Foto: Getty Images

Efter en chancefattig første halvleg, eksploderede kampen mellem AC Horsens og FC Nordsjælland efter pausen. Gæsternes Emiliano Marcondes sørgede for 2-2 kort før slutfløjt.

Både AC Horsens og FC Nordsjælland er kommet godt fra start i Superligaen, og fredag aften krydsede de to hold klinger på CASA Arena i Horsens.

Hjemmeholdet havde rykket Simon Okosun tilbage på midtbanen, hvilket gav plads til Jeppe Mehl helt fremme ved siden af anfører Kjartan Finnbogason.

Hos gæsterne havde Kasper Hjulmand givet genvalg til de elleve som besejrede FCK med 3-0 inden landskampspausen - hvilket altså efterlod nyindkøbte Nicolai Larsen ude på bænken.

Den største taktiske ændring havde dog ikke noget med spillerpersonalet at gøre, men op til kampen havde hjemmeholdet valgt at stryge banen med sand, ligesom grønsværen heller ikke blev vandet inden kickoff.

Det lidt tungere underlag satte også sit aftryk på kampens første minutter, hvor de to meget forskellige stilarter hos de to mandskaber ikke ligefrem gavnede kampen.

Efter en halv time appellerede hjemmeholdet for en udvisning til Victor Nelsson, da U21-landsholdsspilleren hev Kjartan Finnbogason ned som bagerste mand. Dommer Morten Krogh hev dog kun det gule kort af lommen, da han vurderede, at Nelsson havde flere holdkammerater indenfor rækkevidde. 

Minuttet efter headede Simon Okosun et langt indkast på stolpen, og der var påny fare på færde i FCN-feltet i situationen efter, da et hovedstød fra Bubacarr Sanneh blev blokeret på stregen. FCN fik dog reddet stormen af og havde selv et på tilbud mod første halvlegs afslutning, men skarpheden manglede og det stod derfor 0-0 ved pausen.

Kort inde i anden halvleg smuttede Karlo Bartolec igennem i højresiden, og via et fladt indlæg tilbage i feltet havde først Ernest Asante og sidenhen Godsway Donyoh gode muligheder for at bringe gæsterne i front, men skarpheden hos de hurtigere ghanesere manglede.

Få minutter efter testede ‘Den Gule Fare’ påny træværket, da en forlængning af Simon Okosun endte for fødderne af Kjartan Finnbogason, men uheldigvis for islændingen fandt hans afslutning kun vej forbi Runarsson i FCN-målet.

Forløsningen kom dog få minutter efter, da et godt slået hjørnespark fandt vej til pandebrasken hos Alexander Ludwig, og så kunne midtstopperen bringe AC Horsens på 1-0.

Scoringen tvang nordsjællænderne endnu længere frem på banen, og efter et par løse chancer kom udligningen i det 78. minut. Et fladt indlæg fra Mads Mini Pedersen i venstresiden tog et par spring i det lille felt, og så dukkede Emiliano Marcondes op blandt venner og fjender og scorede til 1-1 med sit fjerde sæsonmål.

AC Horsens var lettere groggy i de efterfølgende minutter, men med ti minutter igen vendte Kjartan Finnbogason kampens drejebog på hovedet, da han strøg igennem FCN-forsvaret og på kanten af feltet lobbede bolden i en flot, høj bue over en forstenet Alex Runarsson i målet.

FCN blev dog ved med at klø på og fortjenesten kom to minutter inde i overtiden, da Emiliano Marcondes påny kom på tavlen - denne gang efter uopmærksomt forsvarsspil af AC Horsens i forbindelse med et FCN-hjørnespark.

Det endte dermed 2-2 i en hæsblæsende og medrivende anden halvleg, og FCN fører dermed Superligaen med fem point ned til Hobro, mens AC Horsens står noteret for 12 point efter de første otte runder.

Stream FC Nordsjælland – Esbjerg fB på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Kenneth Hansen

61 kommentarer

Gulliramsasa 19:58          
Horsens fortsætter med at imponere!
firealarm 20:00          
Tiki-Taka ser ud til at virke bedst hjemme på halgulvet.
JG-FCN 20:00          
Puha der skete hvad jeg frygtede, Horsens fantastiske forsvar (det skal i sgu ha´ ros for) lukker helt ned for FCNs angreb og blokerer alt af betydning i 1. halvleg. Heldigvis kommer man tilbage i en kamp jeg reelt ikke troede FCN ville kunne score i, især efter den klassiske dødbolds-scoring fra Horsens side.

God kamp alt i alt, som begge hold kan være fint tilfredse med.
prins felix 20:01          
Ikke specielt kønt, men FCNs spil blev bremset. Alligevel underholdende
JMM 20:04          
Okosun er virkelig et bæst. Jernforsvar. Der er krummer i det hold.
bruger 150225 20:04          
Pis lort
Skvat 20:06          
Synes det er vildt ærgerligt at dansk fodbold ikke trækker flere tilskuere. 2200... ?!

Kigger man på at FCN er første pladsen og det meste af tiden spiller flot fodbold - er det da skuffende. Godt nok har de også selv en temmelig lav fanskare.

Gør de danske klubber ikke nok?

Men glad for resultatet - FCN stikker ikke vildt af og Horsens skaber ikke et større hul ved at vinde.
Tirsdag 16. juli