Luk

Fischer blev FCK-helten i medrivende derby

| 3F Superliga | 150 kommentarer

Viktor Fischer scorede begge mål for FC København, der til allersidst slog Brøndby med 2-1 i et forrygende københavnerderby i 3F Superligaen.

FC København og Brøndby tørnede søndag sammen i Telia Parken – et sted som Ståle Solbakken og co. endnu ikke havde prøvet at tabe i denne sæson.

Brøndby havde Hany Mukhtar med på midtbanen, mens Kevin Mensah gled ud af startopstillingen, og hos FCK var Pieros Sotiriou og Pierre Bengtsson med fra start sammen med 17-årige Mohamed Daramy.

Begge holds fangrupper havde sørget for flotte tifoer til opgøret, og kampen måtte afbrydes kort efter startfløjt på grund af for meget røg på banen.

Brøndby kom efter røgpausen ud som lyn og torden. Simon Hedlund blev stukket af sted i dybden og lagde et indlæg ind til bageste stolpe, hvor Kamil Wilczek pandede gæsterne på 1-0.

Wilczek kom dermed op på 70 Superliga-scoringer, og dermed snupper officielt han Ebbe Sands rekord som den mest scorende Brøndby-spiller i Superligaen.

FC København havde herefter et lille overtag i en yderst intens affære med højt tempo og masser af nærkampe.

Wilczek kunne have øget Brøndbys føring efter 20 minutter, men polakken headede forbi et ellers frit mål efter et hjørnespark.

Brøndby-fejl førte til FCK-udligning
Carlos Zeca forsøgte sig i den anden ende med et langskud, der fløj tæt forbi mål, og efter en halv time lå udligningen i nettet.

Sigurd Rosted og Anthony Jung løb sammen, og Dame N'Doye erobrede og strøg mod baglinjen. Angriberen smækkede et fladt indlæg ind i feltet, hvor Viktor Fischer bankede bolden ind til 1-1.

Opgøret fortsatte i et herligt højt tempo, og kort før pausen måtte Karl-Johan Johnsson diske op med en klasseredning.

Brøndby fandt igen plads i FCK's bagrum, hvor Dominik Kaiser headede mod mål efter et indlæg af Jung, men Johnsson leverede en flot sprællemandsredning ude af sit mål.

I den anden ende havde Pieros Sotiriou en fin hovedstødsmulighed, men Marvin Schwäbe reddede på stregen.

FCK kom blæsende ud til anden halvleg
Derfor var stillingen 1-1 ved pausen efter en hæsblæsende kamp, og i anden halvleg kom FCK blæsende ud.

Pep Biel blev sat ind til anden halvleg til fordel for Mohamed Daramy, og han fik en glimrende mulighed efter et par minutter ved bageste stolpe, men Schwäbe var på plads endnu en gang.

Schwäbe måtte også diske op med en stor redning efter en time, da Pieros pandede bolden mod mål efter et hjørnespark, men keeperen reddede forsøget i en periode, hvor de blå-gule var temmelig presset.

Brøndby hev Johan Larsson ud til fordel for Kevin Mensah, og svenskeren var tydeligt utilfreds med at blive udskiftet. FCK sendte Michael Santos ind i stedet for Pieros Sotiriou.

Målmændene spillede stor kamp
FCK blev ved at trykke på, mens Brøndby havde det svært. En storspillende Schwäbe holdt ved flere lejligheder de blå-gule inde i kampen.

Dame N'Doye trykkede med ti minutter igen af fra kanten af feltet, inden Rasmus Falk headede på mål fra nært hold, men i begge omgange var Schwäbe på plads.

I den anden ende troede Simon Hedlund, at han havde scoret, men linjevogteren havde flaget oppe, og målet talte derfor ikke.

Også Johnsson i FCK-målet stod en forrygende kamp. Kort før tid kom han i vejen for chancer fra Hedlund, Wilczek og en friløber af Tibbling.

Fischer blev sen derby-helt
Det lignede et uafgjort resultat, men i allersidste minut dukkede Viktor Fischer op og blev helten for FCK.

Robert Mudrazija blev sendt på banen efter 89 minutter, og kroaten tog en glimrende tur ind i feltet og fandt Fischer. Offensivspilleren bankede kuglen ind bag Schwäbe til 2-1.

Brøndby kastede alt frem til sidst, men FCK holdt stand og vandt 2-1. Dermed holder de snor i FC Midtjylland, mens Brøndby omvendt mister et vigtigt skridt i toppen.

Oplev F.C. København på hjemmebane i Telia Parken. Se kampprogrammet og mulighederne her!


Af Sara Margren
Søndag 8. december
Lørdag 7. december