LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Flere regler ændres: Ingen modspillere i muren

| Superligaen | 31 kommentarer
Flere regler ændres: Ingen modspillere i muren
Foto: Getty Images

IFAB har ændret og justeret på flere af fodboldspillets regler. Blandt andet må der ikke være modspillere i en mur fremover.

International Football Association Board, der siden 1886 har formuleret reglerne i fodbold, har udsendt de kommende ændringer i spillet fra 2019/2020-sæsonen.

Hånd på bold
Heri fremgår der blandt andet klarere reglerne for forseelser, der bliver givet for hånd på bolden.

Således skal der fremover altid fløjtes frispark, hvis der bliver scoret med en arm/hånd eller efter en spiller fra det angribende hold har haft en arm/hånd på bolden i opspillet til målet - uanset om det er bevidst eller ej.

Desuden bliver det udpenslet, hvornår der skal fløjtes eller ej. Eksempelvis skal der ikke fløjtes, hvis bolden rammer armen på en faldende spiller, der bruger sine arme til at støtte med.

Læs mere omkring de præcise definationer via dette link

Ingen modspillere i muren
En af de mere markante ændringer fra næste sæson bliver, at der fremover ikke må være en modspiller inden for en radius af én meter fra en forsvarende mur i forbindelse med frispark så længe der er mindst tre spillere i muren. 

Målspark
Fremover er et målspark eller frispark i eget felt desuden tilgængelig for alle, når bolden er sat i gang - og ikke som tidligere, når bolden er ude af feltet.

Udskiftninger
I forbindelse med udskiftninger skal spillerne fremover forlade banen på det sted, hvor der er kortest ud frem for ved midterlinien, medmindre dommeren indikerer andet - for eksempel af sikkerhedsmæssige årsager.

Kort til trænere
Trænerne får fremover for gule og røde kort som spillerne, og hvis dommeren ikke kan identificere, hvem der har begået forseelsen, skal kortet tilfalde cheftræneren/den øverste ansvarlige på sidelinjen.

Forsinkede gule/røde kort
Dommerne får desuden mulighed for at lade et hold sætte spillet hurtigt i gang ved et frispark, selv om modstanderholdet står til at modtage et gult eller rødt kort. Dette gives i stedet ved næste spilstop.

Dommerkast
Der er fremover ingen kamp om bolden ved et dommerkast. Bolden kastes til målmanden, hvis spillet bliver stoppet i feltet. Uden for feltet bliver bolden kastet til en spiller fra det hold, der senest rørte bolden inden spilstoppet. 

Gule kort ved jubel og frit valg ved kickoff
Af de lidt mindre ændringer kan nævnes, at gule kort for at smide trøjen i forbindelse med måljubel også gælder, selv om målet bliver annulleret, ligesom man fremover kan vælge frit mellem banehalvdel eller bolden, når man har vundet en lodtrækning lige før kickoff.

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond

31 kommentarer

Sims91 13:42          
Stadig et skøn hvad "unaturligt større" er. I fodboldens verden i hvert fald.
irtysh 13:44          
Jeg synes, det burde være forbudt at røre bolden, når et frispark er begået. Modstanderen snubler eksempelvis ret ofte i bolden eller sparker bolden for langt tilbage for at skaffe sig tid. Det er klart, at det til en vis grad vil bero på skøn, men hvor er det dog irriterende 30 sekunder for tilskuere ...
AndersTheMan 13:50          
The following ‘handball’ situations, even if accidental, will be a free kick:[....]

the ball touches a player’s hand/arm when it is above their shoulder (unless the player has deliberately played the ball which then touches their hand/arm)

Måske det er mig der er dum, men betyder det så, at hvis man forsøger at lave en clearing, og den så rammer ens arm, så er der ikke frispark?
Alba Bellum 13:55          
Ingen modspiller i muren? Men det er jo netop modspiller der er mur, så nu skal ens egne medspiller være mur?
MesutCazorla 13:57          
Dommerne får desuden mulighed for at lade et hold sætte spillet hurtigt i gang ved et frispark, selv om modstanderholdet står til at modtage et gult eller rødt kort. Dette gives i stedet ved næste spilstop.

Det kan jeg nemt se give bagslag. Hvis eksempelvis en spiller laver en forseelse, hvor han står til sin anden advarsel, men modstanderholdet laver en hurtig igangsættelse, så giver de ham reelt muligheden for en gratis nødbremse mere - eller måske endnu værre; hvis selv samme spiller ender med at score inden næste spilstop.
Grandt 13:58          
Alba

Nej det er da ret klart. Ingen modspillere i en mur betyder jo blot at det hold der stiller en mur op har et modstanderhold og ingen fra dette modstanderhold må være tæt på muren. Du skal ikke se det ud fra holdet der skal tage frisparket.
RobertTheRobber 14:02          
Såfremt bold.dk har fortolket dem rigtigt, er der i mine øjne tale om fine og hensigtsmæssige ændringer, set over en bred kamp.

@Mesut
Hvis eksempelvis en spiller laver en forseelse, hvor han står til sin anden advarsel, men modstanderholdet laver en hurtig igangsættelse, så giver de ham reelt muligheden for en gratis nødbremse mere - eller måske endnu værre; hvis selv samme spiller ender med at score inden næste spilstop.
Potentielt ja, men jeg tænker ikke, at der er nogen grund til at tage sorgerne på forskud. Misbruger en spiller decideret reglerne til at lave 2 forseelser, er jeg sikker på at han også straffes herefter efter kampen. Det andet scenarie du skriver, tænker jeg ikke dommeren vil tillade hvis der er tale om andet gule kort eller rødt kort. Så stopper han nok selv spillet efter fordelen er givet. Jeg kan ikke umiddelbart læse mig til, at dommeren ikke selv må stå for at lave spilstoppet.
Tirsdag 21. maj
Mandag 20. maj