Luk

Flere scenarier i 2. division - kan ende i playoff

| Danmark | 8 kommentarer
Flere scenarier i 2. division - kan ende i playoff
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Infoboks

Der arbejdes ifølge bold.dk's oplysninger med flere scenarier for at afslutte 2. division. I det ene scenarie kan oprykkeren til 1. division findes ved playoff-kampe.

Ligesom fodbold i resten af verden ligger den danske 2. division stille for tiden, og der er ifølge bold.dk's oplysninger fire scenarier i spil i forhold til at få afsluttet sæsonen.

2. divisions-klubberne holdt telefonmøde med Divisionsforeningen mandag aften, og her blev de forskellige scenarier drøftet.

Første scenarie
Det ene scenarie handler om, at 2. division kommer i gang igen i slutningen af april, og sker det, bliver sæsonen spillet færdig som planlagt. 

Der resterer fem kampe i grundspillet, inden der skal spilles 11 kampe i op- og nedrykningsspillene, og de 16 kampe kan altså blive afviklet inden udgangen af juni.

Andet scenarie
Hvis sæsonen ikke kommer i gang igen inden udgangen af april, er der flere forskellige scenarier i spil.

Det ene handler om, at grundspillet spilles færdig, men at man derefter halverer antallet af kampe i slutspillene til seks kampe. Dermed skal der altså spilles 11 kampe for at færdiggøre sæsonen.

Tredje scenarie
Et andet scenarie er, at grundspillet slutter, som det ser ud nu, og man derefter vil se på muligheden for at spille alle slutspils-kampe eller alternativt halvdelen, afhængigt af hvornår turneringen kommer i gang igen.

Fjerde scenarie
Skulle det ske, at turneringen ikke når at gå i gang i tide, vil turneringen praktisk talt blive afblæst med den nuværende stilling.

Det vil i så fald betyde, at nummer 11 og 12 fra de respektive rækker rykker ned i Danmarksserien, de to klubber, som ligger nummer 10, skal spille playoff for at undgå nedrykning, mens de to klubber, som ligger nummer et, FC Helsingør og Aarhus Fremad, skal spille playoff-kampe om oprykning til 1. division.

Ifølge bold.dk’s oplysninger er alle klubber blevet bedt om at give Divisionsforeningen et skriftligt svar på, hvorvidt klubberne er indstillede på at forlænge sæsonen, så der også kan spilles kampe i juli.

Ifølge bold.dk's oplysninger er der imidlertid et par klubber, der ikke er særlig store tilhængere af den model, fordi de kun har amatørspillere, som ikke nødvendigvis kan stå til rådighed i juli. 

Klubberne har ifølge bold.dk's oplysninger også mulighed for at komme med andre forslag til Divisionsforeningen om afviklingen af resten af sæsonen. 

bold.dk arbejder på reaktioner fra forskellige klubber i 2. division samt Divisionsforeningen.


Af Mikkel Nøhr

8 kommentarer

Larsmor 13:38          
Det lyder næsten som om, at Divisionsforeningen "forhandler" med 2. divisionsklubberne.

Hvordan kan det så være, at de i forhold til de to øverste rækker blot konstaterer, at "det er noget, foreningens direktør afgør" ?

I øvrigt løjerligt, at Divisionsforeningens bestyrelse mener sig inhabil i forhold til at afgøre, hvordan 2019-2020 turneringen skal afsluttes.
Der kan da ikke være mange sager, den bestyrelse kan tage sig af, da alle forhold i dansk fodbold vel har forskellig betydning for de enkelte klubber, og bestyrelsesmedlemmerne derfor kan mistænkes for at tænke mere på egen klub end på helheden. Tænk bare på aftalen om TV-penge.....
kimjen 13:43          
Divisionsforeningen er lydhør for forslag fra klubberne.
Det må da siges at være en god betjening i forhold til den enkelte 2 divisions klub.
Muncken 13:57          
Kimjen: Nu er der også forskel på at være 2. Div klub end superliga eller 1.div klub. Mange af klubberne er amatør klubber, og kan ikke være sikker på at råde over spillerne i juli måned. Det er som regel det at spillerne har planlagt ferie i forhold til fodbold, job osv. Så der er helt andre ting og tage stilling til i forhold til de 2 øverste rækker.
VIF57 14:04          
Muncken+1.
Tror iøvrigt ikke på, at turneringen kommer igang til fulde i slut-april. I så fald uden, eller med et begrænset antal tilskuere.
poh 17:01          
VIF57

Tilskuertallet er så temmelig begrænset i forvejen. Så det er næsten det mindste problem.

Personligt må jeg bare sige at det da er vigtigere at få afsluttet indeværende sæson end at påbegynde en ny. Om så det varer indtil næste sommer...
VIF57 08:16          
Poh.
Jeg tænker ikke kun på om klubberne der ikke har kassen, kan tjene lidt til klubkassen, men mere om det er forsvarligt at have tilskuere på stadion, med mindre at man har mandskab og muligheder for, at spærre af og inddele folk. For det her er ikke overstået henne i slut-april-maj mdr.
poh 22:03          
VIF57

Du har naturligvis helt ret. Det var også lidt en spøg rettet imod min egen klub AB, som kan huse små 14.000 på stadion, men sjældent har over 300 tilskuere :)
Lørdag 6. juni
Fredag 5. juni
Vejle-helt: Kun vi kan ødelægge SL-oprykning
09:42
Vejle stikker af mod Superligaen efter sejr
09:42
AC: Jeg skal ikke efterligne Rosenberg
09:41
Steinlein: Vi skal være et skandinavisk fyrtårn
09:31
Klopp: Bayern har en fordel i CL-slutspillet
09:22
FCM holder igen med mere drive-in-fodbold
09:14
Weigl: Jeg kæmpede for PSG-skifte
09:13
Thomasberg roser dribler med usikker fremtid
09:12
Mad-tråden
09:10
Vejle-helt: Kun vi kan ødelægge SL-oprykning
09:10
Klopp: Bayern har en fordel i CL-slutspillet
09:09
Klopp: Bayern har en fordel i CL-slutspillet
09:09
AGF-chef: 500 tilskuere er meningsløst
09:02
Vejle-helt: Kun vi kan ødelægge SL-oprykning
08:59
Vejle-helt: Kun vi kan ødelægge SL-oprykning
08:58
Vejle-helt: Kun vi kan ødelægge SL-oprykning
08:57
Medier: Stort Serie A-flertal skrotter algoritme
08:56
AGF-chef: 500 tilskuere er meningsløst
08:56
Mad-tråden
08:55
Klopp: Bayern har en fordel i CL-slutspillet
08:54
FCK-boss om 500 tilskuere: Bør hæves hurtigt
08:38
AGF-chef: 500 tilskuere er meningsløst
08:37
Schalke-anfører misser resten af sæsonen
08:29
AGF-chef: 500 tilskuere er meningsløst
08:20
Serber færdig i LA Galaxy pga. racistisk kone
08:16