LeoVegas.dk ready? betfair Gratis Chance Casino24 Advertisement

Florø-dansker er åben for at spille for Kosovo

| 1. Division | 3 kommentarer
Florø-dansker er åben for at spille for Kosovo
Foto: Florø SK

Infoboks

Stream FCK - CSKA Sofia og Brøndby - Subotica på Eurosport Player 

Kom i gang nu på Eurosport Player

Advertisement
Den nyudnævnte Florø-spiller Lorent Callaku kan repræsentere Kosovo på landsholdsniveau, og det er en mulighed, han er meget åben over for.

Den 19-årige offensivspiller Lorent Callaku har for nylig taget skiftet fra Greve i den danske 2. division til Florø i den næstbedste norske række.

Det tidligere Lyngby-talent har et klart mål om at løfte sit niveau og videreudvikle det talent, han besidder.

Hvis det lykkes, så kan et nyt mål måske blive opfyldt. Lorent Callaku har rødder i Kosovo og kan derfor repræsentere landet på landsholdsniveau - og det er han åben for.

- Det er ikke fordi, det er sådan, at jeg bare lige kommer ind på deres landshold, men det er jo ikke et land, hvor de allerstørste stjerner render rundt, siger Lorent Callaku til bold.dk

- Hvis jeg kommer til at spille regelmæssigt og gør det godt i mine kampe, så tror jeg, mulighederne er rigtig store. Så jeg skal bare arbejde hårdt og krydse fingre.

- Niveauet er temmelig højt i Florø, og jeg ved, at der vil blive holdt ekstra øje med mig heroppe, fordi niveauet er relativt højt, siger han.

Lorent Callaku kan også spille for Albanien, og det var der snak om, allerede da han spillede i Lyngby.  Men nu gælder det altså Kosovo, som først i foråret 2016 blev godkendt som FIFA-nation.

Men overvejelserne omkring at spille for Kosovo er ikke nødvendigvis helt nemme for Callaku.

- Det er selvfølgelig meget svært. Jeg er født og opvokset i Danmark, som jeg elsker, og jeg savner det også allerede, siger Callaku.

- Min familie kommer fra Kosovo, og jeg har været der hver sommer hele mit liv, så det er også et land, der ligger mig meget nært.

- Jeg har et specielt forhold til begge lande, så det er selvfølgelig svært. Men det er selvfølgelig et ungdomslandshold til at starte med, så jeg bliver ikke låst, siger han.

Lorent Callaku har spillet to førsteholdskampe i Lyngby, mens han i løbet af det seneste års tid har spillet i HIK og Greve.

nicolai@bold.dk

Stream FCK - CSKA Sofia og Brøndby - Subotica på Eurosport Player  Kom i gang nu på Eurosport Player
Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

3 kommentarer

Blaugrana ever 09:22          
Aaaaaaaarh. Måske deres u19 eller u21..
Ikast_Bording4life 10:05          
Hvordan kan man skrive den her artikel uden at nævne Nicklas Fremderup?
Rosicky2002 11:09          
Altid godt de vender hjem. Men du har ret. Der er efterhånden mange spillere om de pladser foran.
Onsdag 15. august
Tirsdag 14. august