Luk

Flot Damsgaard-støtte i Sampdoria-succes

| Serie A | 3 kommentarer

Antonio Candreva scorede og hyldede Mikkel Damsgaard i sin jubelscene, da Sampdoria vandt 3-1 over Verona i Serie A lørdag eftermiddag.

Sampdoria tog lørdag imod Verona i Serie A.

Hjemmeholdet, med Mikkel Damsgaard på lønningslisten, lå blot to point fra nedrykningsstregen inden opgøret, og de kunne ikke få hjælp af den danske kreatør, da Damsgaard fortsat sidder ude med en knæskade, som han skulle indlægges og opereres for i starten af november.

Gæsterne kom derimod til kampen med et vist overskud, da man havde hivet 11 point hjem i de forgående fem Serie A-runder.

Det var en første halvleg uden de store chancer, hvor begge hold havde problemer med at holde deres afslutninger inde for rammen.

Efter 38 minutter kom målet dog, og det var gæsterne fra Verona, der kom i front.

Et indlæg fra højresiden voldte problemer i Sampdoria-feltet, og bolden endte med at trille ud mod Adrien Tameze, der bankede til kuglen. På vej mod mål satte en forsvarsspiller foden på, og derfor snød bolden keeperen og gik i mål til 1-0 til gæsterne.

Kort inden halvlegen sluttede havde begge hold en stor chance, men først skød Federico Ceccherini over for Verona, inden Francesco Caputo måtte se sit forsøg blive nappet efter en smuk redning i den anden ende. Det stod derfor 1-0 til Verona ved pausen.

Smuk gestus til Damsgaard

Anden halvleg var syv minutter gammel, da der kom balance i tingene.

Et Sampdoria-indlæg fra venstresiden blev sendt videre med brystet fra Caputo til Antonio Candreva bagerst i feltet. Den rutinerede kantspiller tog sig flot af chancen, da han resolut flugtede bolden i kassen, inden han løb målrettet ud til et kamera og holdte en Damsgaard-trøje op som støtte for den skadede dansker. En flot gestus fra Candreva.

Efter 77 minutter var Sampdoria og Candreva på spil igen.

Denne gang var det Bartosz Bereszynski, der scorede, da den polske forsvarsspiller headede bolden i mål via stolpen efter et indlæg fra Candreva. Dermed lignede det tre vigtige point til hjemmeholdet.

I kampens sidste minut blev det også 3-1, da Nicola Murru bankede bolden i nettet med en flad afslutning fra feltets venstreside.

Med sejren får Sampdoria tre tiltrængte point i tabellens nederste fjerdedel, hvor de nu har 15 efter 14 kampe.

Empoli tog det hele til sidst

Andetsteds mødte Empoli Fiorentina i Serie A.

Efter en målløs første halvleg kom gæsterne fra Firenze i front, da målslugeren Dusan Vlahovic blev sendt alene igennem med målmanden. Angriberen svigtede ikke og sendte sikkert bolden i kassen til 1-0 til Fiorentina.

Det lignede længe en sejr til udeholdet, men tre minutter før tid dukkede Filippo Bandinelli op og gjorde det til kampens slutresultat 1-1.

To minutter senere kollapsede det helt for Fiorentina, da Empolis unge angriber Andrea Pinamonti afsluttede et flot angreb og sendte 2-1-målet i kassen og sejren til hjemmeholdet.

Med resultatet er der kun to point mellem de to modstandere i midten af Serie A.


Af Tobias Bladt Haarder
Torsdag 27. januar
Onsdag 26. januar