Luk

Flot halvleg gav Niels F. drømmedebut i BIF

| Europa League | 21 kommentarer
Highlights: Brøndby avancerede trods 0-2-nederlag og sløjt spil i Finland
Mål x 2! Inter Turku bringer sig foran 2-0 mod Brøndby
Highlights: Brøndby avancerede trods 0-2-nederlag og sløjt spil i Finland
Mange interessante udmeldinger - se hele interviewet med Jan Bech Andersen om 'det nye Brøndby'
Brøndby-formand om Ebbe Sands farvel: 'Det er dybt beklageligt'
Flot halvleg gav Niels F. drømmedebut i BIF
Foto: Getty Images

Brøndby fik slået et gevaldigt hul på bylden i anden halvleg, da klubben torsdag mødte finske Inter Turku i Europa League-kvalifikationen og vandt 4-1.

Europæisk fodbold er et af de helt store mål i Brøndby, og i sidste sæson lykkedes det lige nøjagtig klubben at sikre sig adgang til denne sæsons Europa League-kvalifikation.

Torsdag aften indledte klubben så jagten på gruppespillet. I første kvalifikationsrunde ventede finske Inter Turku, som lige nu ligger på fjerdepladsen i den hjemlige liga.

Det var samtidig Niels Frederiksens første gældende kamp i spidsen for de blå-gule, og der var klare ændringer at finde.

Brøndby stillede op i en 4-3-3-formation. Forsvaret lignede sig selv med Kevin Mensah, Hjörtur Hermansson, Paulus Arajuuri og Anthony Jung.

Den midterste kæde bestod af Josip Radosevic, Lasse Vigen og Dominik Kaiser.

Simon Tibbling og Simon Hedlund spillede på kanterne i den forreste, mens Kamil Wilczek var i midten.

God start
Brøndby indledte opgøret godt, og allerede i femte minut bankede Wilczek bolden i kassen efter fornemt aflæg fra Lasse Vigen.

Minuttet efter var Wilczek tæt på at score igen, da Tibbling fra sin venstrekant sendte en høj bold ind foran mål. Polakkens hovedstød tvang Henrik Moisander i målet til en flot redning.

Brøndby fortsatte det fine spil, og efter 15 minutter var det igen tæt på.

Josip Radosevic så sit snit fra distancen og tordnede bolden på sammenføjningen, så det så ud, som om stængerne var ved at falde fra hinanden.

Efter 20 minutter skete det, der ikke måtte ske for Brøndby.

Niko Markkula slap alt for let igennem i højresiden, inden han sendte en flad bold ind til anfører Timo Furuholm, der ved forreste stolpe var nærmest upresset og scorede til 1-1.

Derefter mistede Brøndby grebet om kampen. Det var ikke, fordi finnerne skabte alverden, men Brøndby fik heller intet sat sammen.

Det eneste højdepunkt var Simon Tibbling, der så ud til at boltre sig på den ene kant.

Hul på bylden
Anden halvlegs begyndelse lignede meget slutningen af første halvlegs afslutning, selvom Brøndby sad en tand mere på tingene.

Finnerne stod dog langt tilbage, og Brøndby så længe ud til ikke at have værktøjerne til at dirke defensiven op - det lykkedes dog efter 67 minutter.

Kasper Fisker var netop blevet skiftet ind til comeback og store klapsalver fra tribunen, da han med en fiks hælaflevering spillede Kamil Wilczek helt fri foran mål, og så scorede polakken igen.

Det satte Brøndby i gang igen, og pludselig sad afleveringerne lige i skabet.

Blot nogle få minutter efter 2-1-scoringen fik Simon Tibbling bolden i den ene side af feltet, den vævre svensker krøllede bolden op i modsatte hjørne - og så så det hele pludselig rigtig fint ud for Brøndby.

Efter 78 minutter var der bingo igen. Dominik Kaiser fik bolden på kanten af feltet og sparkede mod mål. Undervejs ramte den Kasper Fisker og gik i nettet - sidstnævnte blev noteret for scoringen til 4-1.

Efter scoringen til 4-1 var det tid til at give debut til unge og nye folk. Jesper ‘Jobbe’ Lindstrøm fra Brøndbys egen talentfabrik kom ind i stedet for Simon Tibbling, mens den nye nordmand Tobisa Børkeeiet erstattede Dominik Kaiser.

Brøndby trillede kampen hjem og sikrede sig en 4-1-sejr og et godt udgangspunkt til returkampen på udebane.

Stream Brøndby IF – AC Horsens på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

21 kommentarer

VIF57 20:57          
Ser fint ud BIF, tænker ikke at finnerne laver en 3-0 hjemme, selvom det er set før.
Unikum 20:58          
Vi kan stadig forbedrer os men virkelig god præstation da vi kommer på 2-1!
- søger dog stadig en eller 2 midterforsvare plus en venstre back!
Forza Brøndby!
Victory 21:00          
Så er den ged vist barberet. Tvivler på, at finnerne har kvaliteten til at komme tilbage. Ok kamp af Brøndby. Godt de fik skruet op for presspillet igen i 2. halvleg.
HGW 21:00          
Fint resultat og forventeligt plads til forbedringer. Rado skal lige have lidt boldbehandling, for indimellem bliver det alt for spændende.
bruger 145819 21:01          
Unikum hvad med en højreback? Mensah lavede ufatteligt mange begynder fejl. Forhåbentlig kan Gammelby steppe op!
Cerezo 21:05          
Vellykket med Tibbling på venstre fløj og med den nuværende trupsammensætning bør han få pladsen indtil der evt. kommer en mere naturlig kantspiller til.

Så periodevist fint ud offensivt men der bliver lavet et par defensive blundere, synes særligt Radosevic har et par fejlafleveringer som er tæt på at koste. Han skal oppe sig hvis ikke Børkeeiet skal slå ham af.

Fint med debut til netop Børkeeiet og Lindstrøm sidst i kampen. Det var jo lige før sidstnævnte kunne have scoret på sin første boldberøring.
Lakris 21:05          
- søger dog stadig en eller 2 midterforsvare plus en venstre back!
Ja, en boldfast stopper der kan sætte tempo i opspillet nede bagfra, ville godt nok pynte.
Mandag 22. juli
Søndag 21. juli