Luk

Født i Portugal: Zeca har store græske følelser

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Carlos Zeca er egentlig født i Portugal, hvor han også har familie nu – men på landsholdsniveau spiller han for Grækenland, og det er, fordi han har store følelser for Grækenland, og fordi han aldrig er blevet udtaget i Portugal.

FC Købehavn-kaptajn Carlos Zeca er født og opvokset i Portugal, og i 2011 rykkede han til Panathinaikos og græsk fodbold – og det var måske slet ikke så dumt.

Med sit græske blod i årerne og gode præstationer for sin klub var han til sidst svær at komme udenom for daværende landstræner Michael Skibbe, så i 2017 fik han græsk landsholdsdebut.

Og årsagen, til at han aldrig har spillet for Portugal, er ganske simpel, har Carlos Zeca fortalt i en Q&A på FCK's Facebook-side i løbet af torsdagen.

- Grækenland gav mig muligheden, og jeg har aldrig fået muligheden for at spille for Portugal. Det var den bedste beslutning, og jeg har stærke følelser for Grækenland, siger Carlos Zeca ifølge fck.dk.

I spørgerunden blev Carlos Zeca også udsat for en kritisk fan, som mener, at mange FCK-spillere ikke har gjort det optimalt hidtil i sæsonen – og Zeca stemmede i.

- Vi ville helt sikkert gerne have gjort det bedre i ligaen. Det handler ikke om manglende vilje eller fight, men vi har ikke fundet den samme rytme, som vi havde sidste år.

- Det skyldes mange skader, udskiftninger på holdet, mange kampe og andre ting. Vi arbejder på det, og jeg føler, at vi har et stærkt hold, der kan blive meget bedre med tiden, siger Zeca.

Carlos Zeca har selv spillet i alt 24 Superliga-kampe hidtil i sæsonen.

Oplev F.C. København på hjemmebane i Telia Parken. Se kampprogrammet og mulighederne her!


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Fredag 3. april