Luk

Før Eriksen og Inter-møde: Lazio flyver højt

| Serie A | 0 kommentarer

Infoboks

Genoa - Lazio
Serie A (23/02)
bet365 5,00 3,75 1,72
NordicBet 4,95 3,70 1,74
Oddset 4,80 3,80 1,70

Lazio er under den usandsynlige helt Simone Inzaghi strøget ind i den italienske mesterskabskamp efter en forrygende stime på 18 kampe uden nederlag. 

Efter en hakkende sæsonstart har hovedstadsklubben Lazio siden sin 4-0-sejr over Genoa i slutningen af september været i forrygende form.

I hvert fald i Serie A.

Cheftræner Simone Inzaghi nedprioriterede i efteråret således Europa League og sluttede med blot tre point i en gruppe med Celtic, Cluj og Rennes, men i Serie A har pointhøsten været anderledes imponerende.

Lazio er ubesejrede i sine seneste 18 ligakampe – 14 sejre og fire uafgjorte - og det er ny klubrekord.

Det har bragt Lazio op på en solid tredjeplads i Serie A med blot ét point op til førerholdene Juventus og søndagens modstandere fra Inter.

Men alene målt på de seneste 18 runder i Serie A er Lazio faktisk henholdsvis fem og syv point bedre end Juventus og Inter.

Også siden nytår er Lazio også bedst med 16 af 21 mulige point, mens både Inter og Juventus har hentet 12 af 18 mulige point.

Simone Inzaghi - den usandsynlige helt

Skulle det lykkes Lazio at udmanøvrere Juventus og Inter og vinde klubbens blot tredje mesterskab gennem tiderne – og det første siden 2000 – vil en stor del af æren skulle gå til cheftræner Simone Inzaghi.

Trods et forholdsvis stramt budget under den økonomisk meget bevidste klubejer og præsident Claudio Lotito har 43-årige Inzaghi således skaffet flotte resultater.

I sine knap fire år som cheftræner har den tidligere topangriber ført Lazio frem til to Coppa Italia-finaler med et trofæ som resultat samt to vundne Supercoppa Italiana-titler.

Bielsa sprang fra

Det stod ellers langt fra skrevet i stjernerne, at Inzaghi skulle være den cheftræner, der førte klubben tilbage mod noget, der langsomt nærmer sig storhedstiden i 1990'erne.

I april 2016 blev Inzaghi uden cheftræner-erfaring hevet op fra ungdomsafdelingen, da Lotito sparkede den nuværende Milan-træner Stefano Pioli på porten.

Sæsonen blev sluttet fint af, men Lotito hyrede den efterfølgende sommer det argentinske stjernenavn Marcelo Bielsa.

Bielsa skred dog allerede efter to dages ansættelse, da Lazio-ledelsen ikke ville opfylde hans ønsker til transfervinduet, og firmaets mand Simone Inzaghi fik i stedet en ny chance. Og det har ingen siden haft grund til at fortryde. 

Der er kickoff mellem Lazio og Inter klokken 20.45.


Af Mikael Blond
Fredag 21. februar
Torsdag 20. februar