Luk

Første AGF-sejr efter debutmål af Anderson

| 3F Superliga | 67 kommentarer

Infoboks

AGF - Vejle Boldklub 1-0
Superligaen Grundspil
60' 1-0 Mikael Anderson

AGF formåede søndag aften at vinde sæsonens første sejr i 3F Superligaen, da de slog Vejle Boldklub med 1-0, hvor Mikael Anderson blev den store helt i sin debut.

Otte kampe uden sejr. Det kunne blive en realitet for både AGF og Vejle, da de to mandskaber tørnede sammen på Ceres Park i Aarhus søndag aften.

Begge hold har nemlig fået en forfærdelig start på sæsonen i 3F Superligaen, hvor AGF og Vejle var placeret i bunden med henholdsvis tre og et point.

Men alting har jo en ende, og cheftræner David Nielsen håbede på, at AGF søndag aften ville få sæsonens første sejr, og de var tæt på at få den perfekte start mod Vejle.

Her lagde Nielsens tropper nemlig flot ud, hvor de kom frem til flere store chancer. Yann Bisseck var blandt andet tæt på at åbne ballet, da han efter fire minutter steg til vejrs i Vejle-feltet og sendte et hovedstød mod mål. 

Her ramte bolden dog kun stolpen, inden Sten Grytebust efterfølgende greb kuglen, og så slap Vejle med skrækken.

Grytebust stod sin første kamp for Vejle, siden han kom til på en lejeaftale fra FC København, og han fik travlt, da AGF lagde et stort tryk på gæsternes mål. Nordmanden tog dog kampen op og hev flere store redninger frem.

Sprællemanden Jesper Hansen

Vejle havde dog også sine muligheder, men det var målmændene, som stjal overskrifterne før pausen. 

Jesper Hansen var nemlig også flyvende nede i den anden ende, hvor han blandt andet fik reddet et farligt forsøg fra Allan Sousa tæt under mål efter 14 minutter.

Opgøret udviklede sig til en rodet affære, hvor begge mandskaber havde problemer med at få spillet til at fungere, men kort tid inden pausen var det gæsterne fra Nørreskoven, som var tæt på den store forløsning.

Her formåede Tobias Mølgaard at sende et indlæg ind i boksen, hvor debutanten Luka Djordjevic formåede at snitte bolden videre mod AGF-målet, men Hansen var endnu en gang klar på stregen og hev en ny stor redning frem.

Velkommen til Mikael Anderson

Efter pausen rystede cheftræner David Nielsen posen, og sendte Mustapha Bundu og Mikael Anderson i aktion, hvor sidstnævnte fik sin debut siden skiftet fra FC Midtjylland, og han formåede med det samme at skabe stor jubel på Ceres Park.

15 minutter efter indskiftningen sendte Albert Grønbæk nemlig en aflevering ind i Vejle-feltet fra baglinjen, hvor Anderson kom styrtende og bankede bolden ind i netmaskerne til 1-0.

Sikke en entré af Anderson, som med det samme nærmest blev en publikums yndling på Ceres Park, da fansene efterfølgende gik amok i jublen.

Nu var AGF på vej mod sæsonens første sejr i 3F Superligaen, men der var fortsat lang vej hjem, da Vejle ikke lagde sig ned. Gæsterne var på jagt efter den vigtige udligning, men det blev ikke nemt for dem, da AGF formåede at stå godt i bagkæden.

Ren overlevelse for AGF

Det lignede længe, at AGF havde styr på gæsterne fra Vejle, men ti minutter før tid fik hjemmeholdets fans en klump i halsen, da Andres Ponce blev spillet helt fri i AGF-feltet.

Forinden var Kevin Custovic fløjet afsted på højrekanten, inden han smaskede bolden ind til Ponce, men svenskeren formåede at sparke fuldstændig forbi bolden, og dermed missede Vejle en stor mulighed for en udligning.

Indskiftede Saeid Ezatolahi kom også frem til en mulighed få minutter senere, men Vejle manglede i den grad skarpheden foran mål, og det var AGF's held søndag aften.

Aarhus-mandskabet formåede nemlig at holde stand i slutfasen, og dermed sikrede AGF sig den første sejr i 3F Superligaen i denne sæson.

Det kan de takke Mikael Anderson for, da han i sin debut kom ind og blev matchvinder for AGF i 1-0-sejren over Vejle.


Af Raymund Nelausen
Onsdag 22. september
Tirsdag 21. september