LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

For lille til Porto: Felix buldrer frem for Benfica

| Primeira Liga | 8 kommentarer
Mål! Purunge Felix scorer sin anden basse i kampen
Highlights: Frankfurt vendte 2-4 til avancement foran elektriske Commerzbank-Arena
Highlights: Frankfurt vendte 2-4 til avancement foran elektriske Commerzbank-Arena
Mål! Kostic skruer decibelniveauet tre takker op i Frankfurt
19-årige komet: Felix brillerer med det yngste hattrick i Europa League siden Agüero
Mål x 2! Benfica holder fest i Lissabon med deres tredje og fjerde mål
For lille til Porto: Felix buldrer frem for Benfica
Foto: Getty Images

Joao Felix var for lille til FC Porto, så han skiftede som 13-årig til Benfica, hvor han nu buldrer derudad og er et af de største talenter i Europa.

Det er torsdag aften i Lissabon. Den blot 19-årige offensivspiller Joao Felix løber på banen på Estádio da Luz, hvor Eintracht Frankfurt har slået et smut forbi til Europa League-kvartfinale.

Det unge stortalent har hidtil spillet stort for Benfica i den hjemlige liga, men på europæisk niveau har han endnu ikke slået sit navn fast, så det er en opsat ung mand, der træder ind på græsset

90 minutter senere har Joao Felix leveret en brandkamp af en anden verden - og formentlig løftet sine muligheder for en stor kontrakt i en stor europæisk klub væsentligt.

Med tre kasser og en enkelt assist i 4-2-sejren over Eintracht Frankfurt har Joao Felix bevist, at han måske kan være arvtageren til Portugals helt store stjerne, Cristiano Ronaldo.

Men hvor kommer denne Felix fra, og hvad er det, der gør ham så god, at han i sin første seniorsæson har spillet så afgørende en rolle på et af Portugals allerstørste mandskaber?

Afviste Sporting og Benfica
Den nu 19-årige knægt er født og opvokset i Viseu, som ligger lige midt i Portugal - forholdsvis tæt på Porto. 

Her imponerede han stort på hold, han end ikke var gammel nok til at spille på.

- Vi begyndte at få breve fra Benfica, FC Porto og Sporting, som alle ville have ham til prøvetræninger, siger Pedro Maneira, som var chef i den lille klub, hvor unge Felix slog sine første folder, til France Football.

Som otte-årig skulle Joao Felix og familien tage en beslutning - og det endte med, at FC Porto fik fingre i det åbenlyse stortalent, som dermed takkede nej til Lissabon-klubberne Benfica og Sporting.

For lille til Porto
Opholdet i FC Porto blev dog ikke helt som forventet. Rui Melo, som er journalist hos den portugisiske avis A Bola, fortæller til France Football, at Joao Felix ikke var glad i Porto, hvor han ikke spillede nok - blandt andet på grund af sin ringe fysiske størrelse.

I Benfica fik man nys om utilfredsheden hos det på daværende tidspunkt 13-årige stortalent, og det lykkedes i sidste ende Lissabon-klubben at flytte Joao Felix til hovedstaden.

Hos Benfica blev han hurtigt afgørende, og da han blev førsteårs U19-spiller brillerede han for klubben i Youth League, hvor han med to scoringer mod Real Madrid sikrede sit hold en plads i finalen, hvor Benfica godt nok tabte.

Joao Tralhao var på det tidspunkt træner i Benficas ungdomsafdeling, og han så store kvaliteter i den vævre offensivspiller.

- Han kan hurtigt omstille sig til forskellige positioner. Han tilpasser sig bare. Jeg brugte ham som 10'er, som venstrekant og højrekant, som falsk 9'er og som 9'er i et tomandsangreb - han kan spille overalt, siger Tralhao til France Football.

Han roser desuden Joao Felix for at være en spiller, der virkelig kan skabe noget mellem modstanderens defensive linjer.

Førsteholdet
Forud for denne sæson blev Joao Felix rykket op som seniorspiller, og han har taget den portugisiske liga med storm.

I løbet af 20 kampe, hvoraf han i 15 har været i startopstillingen, har han bidraget med hele ti scoringer og fem assists - og i Europa League stemplede han for alvor ind torsdag aften med sine tre scoringer og ene oplæg.

Hans holdkammerat Sebastien Corchia har tidligere rost sin holdkammerat i pæne vendinger.

- Vi ved, at han på grund af sine kvaliteter kan gøre en forskel på banen, og han arbejder også meget uden bolden. Med hans mentale tilgang til spillet kan han nå meget langt, hvis han fortsætter, siger Corchia til France Football.

De gode præstationer har fået storklubber som Monaco, Chelsea og Manchester United på banen. Den 19-årige offensivspiller har angiveligt en frikøbsklausul på knap 900 millioner kroner.

nicolai@bold.dk

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

8 kommentarer

Barcelonaz 12:06          
Hovedstaden Porto???
Chul 12:20          
Ham har football manager folket kendt længe ;)
Tylstrup 12:31          
Fedt at se at Benfica kigger på potentiale og ikke højde.
Det kan mange danske klubber lære af.
I flere klubber skal man have en bestemt højde for at komme i betragtning. Det samme gælder målmændene, hvor mange bliver kasseret på grund af højde. Hvis man er god nok, så er man god nok. Casillas og Navas har eks. gjort det okay på mål, selvom de er "små" målmænd :)
Valencia25 12:54          
en spiller, der virkelig kan skabe noget mellem modstanderens defensive linjer.
Det lyder lige som det, United står og mangler. Måske han er løsningen på højre wing? Så kan han trække ind i banen og skabe muligheder, mens landsmanden Dalot kan komme flyvende i overlap fra sin højreback (som han forhåbentlig bliver fast mand på i næste sæson). Nok et ønskescenarie, men det lyder nu meget lækkert :-)
Del Piero 13:28          
Nu har det intet med hans ringe højde at gøre, men hans muskulære fremståen. I forhold til det de skriver med ikke god nok fysisk størrelse...
Adamantium_1 14:02          
Liverpool prøvede at hente ham sidste sæson. Nu er han kun blevet mere interessant.
JG-FCN 16:35          
God nok fysisk størrelse som 13 årige? Nu frarådes det jo at styrketræne inden man runder de 15 år så det er da Porto der skal kigge lidt på egne metoder i så fald.
Torsdag 23. maj