LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Forrygende Qatar snuppede Asian Cup-trofæ

| Asian Cup finale | 32 kommentarer
Forrygende Qatar snuppede Asian Cup-trofæ
Foto: Getty Images
Qatar fortsatte holdets flotte resultater, da de fredag eftermiddag dansk tid slog Japan med 3-1 i finalen ved Asian Cup. Akram Afif lavede sit 11. oplæg, mens Ali Almoez scorede sit niende mål på et sublimt saksespark.

Fredag eftermiddag dansk tid stødte Qatar og Japan sammen i finalen ved Asian Cup.

Begge hold var strøget igennem fra ottendedelsfinalerne uden at have lukket et mål ind, og Qatar var tilmed lykkedes med at holde målet rent i alle kampe hidtil.

Derfor var der ikke store forventninger til målscoringen i Asian Cup-finalen, men det skulle Qatar hurtigt lave om på.

Efter 12 minutter bragte 22-årige Ali Almoez nemlig Qatar på 1-0 efter et helt sublimt mål, hvor han ad to omgange tæmmede bolden og lagde bolden til rette til et saksespark, som roligt fløj i mål til 1-0 i det japanske sidenet.

Kort efter Abdulaziz Hatim øge til 2-0 for Qatar, da han trykkede af fra distancen og scorede på flot vis.

Den stilling holdt til pause, hvorefter Japan skulle lykkes med at bryde hul på Qatars ståldefensiv.

Takumi Minamino blev sendt alene mod målet og RB Salzburg-angriberen skuffede ikke og bragte altså spænding tilbage i opgøret.

Til slut skulle Akram Afif dog krone en helt sublim slutrunde. Først havde han med sit 10. og 11. oplæg i turnering lagt op til Qatars scoringer, inden han med syv minutter igen lukkede kampen efter et straffespark.

Dermed kunne Qatar altså løfte Asian Cup-trofæet efter et medrivende opgør.

Se Premier League, Superliga og Europa Leauge Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Jonas Dalgård

32 kommentarer

Dortmund 17:05          
Sådan :-)
OAH 17:26          
Flest mål scoret i turneringen, færrest mål indkasseret nogensinde og vundet samtlige kampe med en målscore på i alt 19-1. Det er altså suværent.
SpanskIdyl 17:39          
Asian Cup og Qatar...noget stemmer ikke overens
Eroh 17:40          
Har ikke fulgt Qatars optur de sidste par år. Hvordan lader det sig gøre, at de pludselig spiller så godt? Er det voldsomt gode spillere eller hvorledes? I mit hoved er de en lilleputnation, men måske jeg skal tænke anderledes om dem.
Ajuniz 17:42          
Ja, man tør næsten ikke tænke på hvor suværent et godt hold ville have klaret sig.
Bosse1983 17:42          
Det hjælper når man ikke rigtig har nogen fra Qatar i truppen. Se ikke så meget på det som et landshold, men en klub der investerer i spillere for at vinde trofæer.
OAH 17:58          
Staten har investeret utrolig meget i Aspire Academy de sidste 15 år, og Felix Sanchez som er tidligere ungdomstræner i Barcelona har arbejdet med nogle af de her spillere i over 10 år nu.

17 ud af 23 er nu født i Qatar, 3 har været der siden barndommen, mens de sidste 3 har fået statsborgerskab via naturalisation. Synes ikke at det er fair at sige at deres spillere ikke er fra Qatar. Svaret på hvorfor de er blevet gode må i stedet være godt talentarbejde, en fremragende træner og at niveauet af asiatisk fodbold desværre ikke er det højeste (det siger vi ikke højt!).
Tirsdag 23. april