Luk

Forsberg: Folk kan spejle sig i RB Leipzig

| Champions League | 12 kommentarer

Infoboks

RB Leipzig - Bayer Leverkusen
Bundesliga (01/03)
bet365 1,50 4,75 5,75
NordicBet 1,48 5,00 6,00
Oddset 1,47 4,90 6,00
YouBet 1,49 4,95 5,75

Emil Forsberg mener, at flere og flere i fodboldverdenen får sympati for RB Leipzig og kan spejle sig i måden, klubben agerer.

For en god håndfuld år siden befandt RB Leipzig sig i den tredjebedste række i Tyskland, men siden er klubben med Red Bull i ryggen fløjet i raketfart mod den absolutte top af Bundesligaen.

Ikke alle i fodboldverdenen er lige begejstrede for klubbens vej til succes, men Leipzig-profilen Emil Forsberg mener, at folk kan spejle sig i klubben.

- Alle har selvfølgelig en holdning, men det eneste, vi kan gøre, er at følge vores vej, og hvis folk prøver at stoppe os, må vi forsøge at slå dem – på og uden for banen.

- Vi kom ikke op og var kæphøje og sagde, at vi bliver det bedste hold i Tyskland med det samme. Vi har taget det skridt for skridt, og vi er nødt til at forblive ydmyge og fokuserede.

- Jeg føler, det går i den rigtige retning nu. Jeg tror, flere og flere mennesker får sympati for os og kan se, at vi har gang i det rigtige.

- Vi er ikke her for at købe Neymar, Mbappe eller Messi. Vi er her for at købe unge spillere, udvikle dem, spille fodbold og have det sjovt. Jeg tror, folk kan spejle sig i det, siger Emil Forsberg i et interview til The Guardian.

Svenskeren blev også spurgt, om han så Leipzig som favoritter i Champions League-mødet med Tottenham, men det er ikke tilfældet.

- Nej, nej, nej! Ikke når man kigger på det hold, Tottenham har – fantastiske spillere, en fantastisk træner og et fantastisk stadion. Vi har selvfølgelig en chance, men vi er nødt til at være på 100 procent og gøre alt rigtigt, siger Forsberg.

Tottenham har hjemmebane i første opgør mod Leipzig, der spilles på onsdag.


Af Martin Schmidt

12 kommentarer

Jasperthesjasper 12:36          
Helt ærligt, så har han jo en pointe. Det er en markant mere sympatisk måde de har gjort det på end City, PSG, Chelsea osv, men alligevel er der bred konsensus om, at det er langt værre at det er et firma der ejer en klub end en diktaturstat. Det er i virkeligheden lidt sjovt.

Gad vide om det havde været nemmere at acceptere hvis de bare ikke havde ændret logo? For navnet kan det ikke være. Der er i hvert fald ingen der brokker sig over Bayer.
Solid Bold 13:21          
Helt enig @Jasperthesjasper
CopenhagenNoice 13:30          
Jeg kunne ikke være mere enig, Jasper. Rigtigt godt indlæg.
Jeg er Gladbach fan, og har absolut intet mod RB, netop fordi jeg ikke mener det er en usympatisk måde de har entreret BL på. Jo da, de fik større økonomisk råderum, men skulle jo stadig op gennem rækkerne. Det var jo ikke fordi de pludselig købte verdensstjerner for at nå deres mål. Og ja, tænker hvis de havde holdt logoet "rent" og blot reklameret for Redbull tror jeg ikke folk ville være så bistre.
Og jeg er HELT enig mht pointen omkring firma vs diktaturstat. Jeg synes feks PSG er den mest usympatiske fodboldforretning på kloden.
FC Bayern 1900 13:40          
Jeg er helt enig i jeres betragtninger, men det er bare en anden sag for tyskerne. De er stadig konservative dernede, og de er ekstremt stolte og traditionsbundne, når det kommer til fodbold. Og her bryder Leipzig bare med alle traditioner og alt, hvad man betragter som etisk korrekt. I Tyskland er det jo fansene, der har majoriteten i klubben, og det er ikke det demokratiske princip, der gør sig gældende i Leipzig.
Det er jo det, at Leipzig så tydeligt har omgået reglerne, hvilket ikke har givet DFB og divisionsforeningen andet valg end at acceptere Leipzigs eksistens, da de jo gør tingene lovligt. Så det er ikke som sådan forkert, bare uetisk. Jeg bryder mig heller ikke selv om Leipzig, men det er nu ikke det, der er grunden til mit indlæg - det er bare sådan, jeg oplever, at tyskerne ser det.

I øvrigt har det også taget lang tid for andre firmaklubber som Hoffenheim, Wolfsburg og Leverkusen at blive accepteret, men det er de nok engang blevet, og det skal Leipzig nok også blive.
BedreEndBeckmann 13:40          
Jeg kan garanterer jer, at måden RB Leipzig opstod, ikke stemmer over ens med den tyske fodboldkultur... Tyskland har en vidunderlig lov, som dikterer, at klubberne skal være på deres respektive fans hænder... - det ses tydeligt i de forskellige bestyrelser... I Leipzig er samtlige repræsentanter fra deres fanmiljø, underligt nok ansatte i Red Bull... Og næppe "fans"...

Ikke dermed sagt at klubbens måde at gøre tingene på, er ilde set rundt om i verden, nærmere tværtimod... - deres talentarbejde er imponerende og som man så med Zorniger i Brøndby, så handler det for Leipzig om, at hente spillere der vil kunne mestre, klubbens måde at spille fodbold på... Så behøver man ikke betale tårnhøje lønninger og sprænge budgettet, for en eksponeret profil...

Den primære forskel er dog, at mens Bayern, Dortmund osv. spiller for at blive mestre, da dette er det vigtigste, så spiller Leipzig for profit - til Red Bull - og det er ikke velligt i Tyskland...
Kuglelyn 15:10          
Der er i hvert fald ingen der brokker sig over Bayer.
Bayer Leverkusen blev stiftet af arbejdere i firmaet, som så siden har sponsoreret, ligesom det forholdt sig for Bayer Uerdingen. PSV (Philips) er også eksempel på en klub der oprindeligt er stiftet af medarbejdere.
Det er mig bekendt ikke tilfældet med RB Leipzig, så at argumentere for at det skulle være samme situation holder vist kun, hvis man vælger at ignorere historien.
24601 15:24          
Du har helt ret, Jasper!
Onsdag 26. februar