Luk

Forsberg reddede Sveriges andenplads

| EM | 6 kommentarer
Forsberg reddede Sveriges andenplads
Foto: Getty Images

Emil Forsberg udlignede den norske føring i anden halvleg, så nabomødet på Friends Arena mellem Sverige og Norge endte 1-1.

Der er tæt trafik om andenpladsen i EM-kvalens gruppe F, hvor der søndag var brag mellem Sverige og Norge i Stockholm.

Sverige sad forud for første fløjt på den gyldne andenplads, men Norge anført af formstærke Martin Ødegaard kunne vende op og ned på det hele med en sejr på Friends Arena.

Nordmændene kom dog ikke ud af omklædningen i en uhæmmet offensiv. De lod Sverige, som havde FCK’s Pierre Bengtsson på venstre back, have teten, og mere end én gang var der optræk til ballade foran det norske mål.

Ikke mindst da Sverige fik frispark lige foran det norske felt midt i halvlegen. Gæsterne kunne dog ånde lettede op, da Emil Forsberg hamrede bolden lige forbi den ene opstander.

Norge havde ikke noget at byde ind med, men i sidste minut inden pausen slog Lars Lagerbäcks tropper alligevel til på en grum opspilsfejl i den svenske bagkæde.

Joshua King opsnappede bolden og via Martin Ødegaard blev Stefan Johansen spillet komplet fri i feltet, hvorfra han let passerede Robin Olsen med en afslutning langs græsset.

Ved pausen var Norge dermed kvalificeret til holdets første slutrunde i 20 år baseret på puljens livestilling, men svenskerne var opsatte på at komme tilbage.

De trykkede Norge godt i bund fra anden halvlegs begyndelse, og efter et kvarter kom udligningen ved Emil Forsberg, som fik frit skud umiddelbart foran det norske felt.

Den svenske scoring fik Norge til at melde sig ind i opgøret igen, og som kampen blev ældre fik Norge et mindre overtag rent chancemæssigt.

Især i Pierre Bengtsson side forsøgte nordmændene at komme igennem, og det var herfra at Joshua King sendte et giftigt hug i sidenettet med ti minutter igen. Noget af det bedste gæsterne kom frem til.

Det sluttede præcis som i det første brodermøde uafgjort. 1-1 kan Sverige være bedst tjent med, da de fortsat indtager andenpladsen med 11 point, et enkelt foran Rumænien og to foran Norge.
 


Af Casper Baunsgaard

6 kommentarer

Ini 22:43          
Ved pausen var Norge dermed kvalificeret til holdets første slutrunde i 20 år baseret på puljens livestilling.
Øhm. Nej? :-)
Andersen1993 22:55          
Så havde de da været på 2. pladsen med 11 point, imens Sverige og Rumænien havde været på 10 point.
Cerezo 22:57          
@Ini: Haha, nej den formulering er ikke så heldig.

OT: 1-1 er vel et fortjent nok resultat i en kamp som mest bestod af fysiske dueller og hvor overtaget skiftede i løbet af kampen. Spanien har som forventet sat sig solidt på gruppens førsteplads, mens kampen om andenpladsen er et three horse-race mellem Sverige, Norge og Rumænien.
kedeligstelandsholdever 23:06          
Sandt hvad der blev sagt dengang: Forsberg ER bedre end Eriksen.
Strategy 23:11          
Mere interresant kamp end den Danske.

Nordmændene bliver spændene at følge i årene der kommer; Joshua King er en enmandshær i front - gid Danmark havde en spiller som ham lige nu - og Martin Ødegård er gradvist begyndt at udfolde sit enorme potentiale. Der har Norge en spiller der uden tvivl kan komme op og få samme betydning for dem som Eriksen har for Danmark. Største svaghed for Norge er - paradoksalt - defensiven som selv forsvars specialisten Lagerbäck slider med at få helt stabil.

Men Svenskerne blev pakket godt ned i store dele af kampen og bortset fra nogle halv-farlige indlæg var det ikke meget man fik set til stjerneskuddet Isak og topscoreren Quaison var helt væk. Men så er det jo godt man har humørspilleren Emil Forsberg, som kan kvittere med en følt bold i hjørnet. Det er ikke prangende, men det er så stabilt - tror godt vi kan regne med Svenskerne i endnu en slutrunde.
Sportsdirektøren 23:26          
Syntes både Norge og Sverige spiller rigtig god fodbold med det materiale de har. Det er som om de har en helt anden tænding end vores danske spillere. Med det materiale vi har burde vi være mindst en klasse over begge mandskaber. Det er vi bare ikke... Vi tør ikke at spille fodbold. Må bare sige at jeg virkelig ser frem til Hjulmand som træner.
Fredag 20. september