Luk

Forsigtig Slavia-keeper væmmes over omspark

| Champions League | 67 kommentarer

Slavia Prags målmand Ondrej Kolar var irriteret over, at der blev dømt omspark i onsdagens Champions League-exit mod FC Midtjylland. Han var meget forsigtig med ikke at træde over linjen, siger han.

Slavia Prag fik sig noget af en sløj overraskelse, da dommer Damir Skomina pegede på pletten igen, kort efter Prag-keeper Ondrej Kolar havde pillet Sory Kabas straffespark med godt ti minutter igen ved stillingen 1-1 i onsdagens afgørende kvalifikationskamp til Champions League.

Alexander Scholz scorede på omsparket til 2-1 for FCM, og så røg Prag til sidst ud med hele 1-4. 

Efter kampen fyldte den kendelse meget i Slavia Prag-lejren, og keeperOndrej Kolar var heller ikke tilfreds.

- Det slog mig slet ikke, at dommeren kunne dømme det, for jeg var forsigtig. Han sagde, jeg ikke skulle træde over stregen før straffesparket, og det var jeg forsigtig med, og jeg reddede også bolden på stregen. Jeg kan ikke se, hvordan den kan dømmes. Jeg er overbevist om, at jeg ikke tog et skridt frem, og når jeg har set det igen, så er jeg irriteret, siger han til Slavia Prags hjemmeside.

Han kom ligesom sin træner med lidt af en bredside mod dommer Damir Skomina.

- Det gør ondt, for vi var så tæt på. Straffesparket var i det 82. minut, og der manglede så kort tid. Jeg troede, vi ville holde den, da jeg tog straffesparket, men så skete det, der skete, siger han og fortsætter:

- På sådan et niveau er det en stor streg i regningen for UEFA. Desuden var dommeren for doven til at gå ned og se situationen selv. Han gad ikke løbe de 50 meter. Jeg forstår ikke, han kunne dømme omspark på den. Jeg væmmer mig helt ved det, der er sket her.

- Gad vide, om dommeren ville dømme sådan, hvis det var en stor europæisk klub, der havde spillet. Det gør forfærdeligt ondt.

Slavia Prag fortsætter nu i Europa Leagues gruppespil.


Af Jonas Dalgård

67 kommentarer

Bobby Wrenøe 08:59          
Ja - det var virkeligt en skidt beslutning at dømme omspark på den. Det umuliggør målmændenes bevægelser i fremtiden.

Ingen tvivl om at de 5 cm målmanden "går frem" er ulovlig ift fodboldloven - og fedt for dansk fodbold (og FCM sføli), at dommeren dømmer omspark, men ....

Og fører direkte tilbage til diskussionen om VAR og hvordan dette skal bruges, tolkninger af fodboldlov etc.
Kick and rush 09:03          
Dette er en regel, der gør det svært at være målmand. Man har tidligere set målmænd gå over en meter ud, før sparket er faldet, men det er næsten umuligt at smide sig, hvis man ikke må sætte den ene fod lidt frem for at få afsæt. De skal næsten stå inde i målet og gå lidt frem?
undiable 09:04          
Bobby Så du anerkender han bryder reglerne men mener ikke den skal dømmes? Hvis den ikke skal dømmes skal reglerne laves om. Så længe de ikke er det er der om spark.

Jeg vil lige sige at jeg 100 % er på hold "VAR er lort" men nu er det her og så kører vi milimeterfodbold for alle
7100 09:04          
Jeg er helt enig med ham, det var en forfærdelig beslutning. Den kan sikkert godt teoretisk dømmes (ligesom straffesparket), men ud fra konteksten er det jo helt åndssvagt, at nogle centimeter skal betyde så meget i en kamp med 240 mio på spil.
Dette er en bekræftelse af, at VAR på ingen måde gør fodbold til et mere retfærdigt spil, da der stadig er så høj grad af vurdering involveret. Derudover vil enhver lille bitte fejl blive opdaget og dermed dømt ud fra en milimeterdemokratisk opfattelse. Nej, der skal store ændringer til.
Kalashnikov123 09:08          
Det bliver jo formentlig konsekvensen, at målmændene må stå et par centimeter bag stregen - eller at reglerne bliver ændret.
Sebalist 09:09          
En centimeter på målstregen har også al betydning, når vi snakker åbent spil... Skal Hawk eye også droppes, så?
-Skal der kigges på noget her, er det reglen og ikke VAR.
Kompis 09:20          
Vi kommer til at se et hav af disse omspark. Det virker til der er fokus på, om målmanden forlader linjen bare et splitsekund før. DeGea var ude for det samme for en uges tid siden og sikkert også andre. Det er en svær regel, som målmændene må finde en løsning på. Men ingen tvivl om, at skytten har en kæmpe fordel her.
Mandag 30. november
Søndag 29. november