Luk

Fra FC Helsingør til OL i Tokyo: Det er en ære

| OL | 1 kommentar

Infoboks

FC Fredericia - FC Helsingør
NordicBet Liga (17/09)
Oddset 2,50 3,50 2,60
bet365 2,75 3,50 2,37

FC Helsingørs Elijah Just er med til OL i Tokyo, hvor han repræsenterer New Zealand, og det er en stor ære at være med, når man er newzealænder, fortæller kantspilleren.

OL er i fuld gang i Tokyo, hvor fodboldturneringen allerede er startet. Der er desværre ikke et dansk landshold med, men der er alligevel en række spillere, som har deres daglige gang i danske klubber. 

Hos New Zealand er der tre spillere, som er på kontrakt i en dansk klub, og en af dem er Elijah Just.

Den 21-årige newzealænder har været en stor profil for FC Helsingør, hvor det i den seneste sæson blev til fem mål i 25 kampe for kantspilleren. 

Han har da også fået imponeret landstræneren for New Zealand, og derfor er han glad for, at han er blevet fundet dygtig nok til at repræsentere sit hjemland ved de Olympiske Lege.

Det fortæller Just til bold.dk.

- Det er en ære og et privilegie. Det er noget, som jeg kan se tilbage på, når jeg er blevet ældre, at jeg har været med til OL. Det gør mine forældre stolte, så det er en stor bedrift for mig.

- OL er rigtig stort i New Zealand, og det gælder for alle sportsgrene. Det er en stor ære at være med, og der er rigtig mange, som følger med hjemmefra. Det er en stor ting, især hvis man så også vinder medaljer, siger Elijah Just.

Helsingør-drengene på tur

For danske fodboldspillere står OL ikke ligefrem øverst på ønskelisten, hvor drømmen om en VM- eller EM-slutrunde er mere eftertragtet, men det er helt anderledes i New Zealand.

Elijah Just har nemlig altid drømt om en OL-udtagelse, og efter en række gode præstationer for FC Helsingør, så begyndte han at tro på en mulig opringning fra landstræneren.

- Jeg var meget håbefuld om, at jeg kunne blive udtaget. Der er dog mange gode spillere i New Zealand, men jeg havde snakket lidt med landstræneren og bare ventet på en mulig udtagelse.

Er det en drøm, der er gået i opfyldelse?

- Ja, det synes jeg. Det er en dejlig følelse, og selvfølgelig har det også været rart at se flere venner og tidligere medspillere i truppen, så det har været helt fantastisk at være med.

FC Helsingør har også fået Callum McCowatt med i New Zealand-truppen, og Just er glad for, at han har sin holdkammerat fra Danmark med ved sin side til OL.

- Det er rigtig rart. Jeg har kendt Callum i lang tid, også før vi kom til Helsingør. At jeg har ham i Helsingør, har været fantastisk, og at vi nu er sammen til OL, er også rigtig godt. 

- Det har været nemmere, når jeg har haft ham ved min side til træningerne, da vi ved meget om hinanden, men jeg kender jo også mange af de andre spillere, så det har bare været fedt at være sammen med mange fra New Zealand igen, fortæller Elijah Just.

- Vi har masser af selvtillid

New Zealand indledte OL-turneringen med en vigtig 1-0-sejr over Sydkorea, hvor Just var med i startopstillingen. 

Det var den perfekte start for New Zealand, og Just tror på, at de kan fortsætte den stime og nå langt ved fodboldturneringen ved de Olympiske Lege.

- Vi har fået et godt resultat og vil fortsætte med at presse på. Vi skal først videre fra gruppen og så bare tage en kamp ad gangen. Vi har en masse selvtillid, hver gang vi går på banen, så vi tror på, at vi kan komme langt i turneringen.

- Hvis du spørger den generelle befolkning, så er der nok ikke den store tro på, at vi kan gå hele vejen, men gutterne er fyldt med selvtillid, og den selvtillid har vi med i hver eneste kamp, siger Elijah Just til bold.dk.

Elijah Just og resten af New Zealand-mandskabet spiller deres anden kamp ved de Olympiske Lege på søndag, hvor de tørner sammen med Honduras.


Af Raymund Nelausen

1 kommentar

kampito 15:18          
Så mangler Helsingør da et par vigtige spillere her i starten.
Torsdag 16. september
Onsdag 15. september