Luk

Fra røven af 1. div: Uhre dominerer i SL

| 3F Superliga | 22 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - Vejle Boldklub 2-1
Superligaen Grundspil
15' 1-0 Mikael Uhre
47' 2-0 Pierre Bengtsson
56' 2-1 Wahid Faghir

Brøndbys Mikael Uhre er delt topscorer i Superligaen og han er også nummer et på listen over oplæg. Det er ikke længe siden, han kæmpede for spilletiden i Brøndby.

Det er gået rigtig hurtigt for Brøndbys Mikael Uhre, efter coronavirussen satte Superligaen på pause i begyndelsen af 2020.

Den pause brugte Mikael Uhre særligt på at lægge på sin fysik, og det bragte ham fra at være i udkanten af Brøndbys kamptrup til at være en fast bestanddel af Niels Frederiksens startopstilling efter coronapausen, hvor det blev til fem kasser i Mesterskabsspillet i sidste sæson.

I denne sæson har 26-årige Uhre fortsat fremgangen og efter Brøndbys 17. Superliga-kamp er Uhre delt Superliga-topscorer med ni mål, og han topper assistlisten med seks oplæg, som Vejles Allan Sousa også har.

Uhre selv har ikke tvivlet på, at et sådan gennembrud skulle komme, selv om han i karrierens løb har været forbi 1. divisionsbundklubben Skive IK og har haft svære perioder i Brøndby.

Det sagde han efter søndagens møde med Vejle, hvor Uhre nettede til 1-0.

- Nej, det har jeg ikke. Jeg er kommet meget fra baghjul i hele min karriere. Jeg har været nede at vende i røven af 1. division og spillet for Skive (i 2015/16-sæsonen senest, red.), og det ville jeg ikke være foruden, for det har givet mig mange værdifulde lektier, jeg har kunnet tage med mig videre, siger Uhre, der fortsat ser rum til at forbedre sig i:

- Selvfølgelig, kan det blive bedre, og det er det, vi stræber efter hver eneste dag, vi tager til træning. Det er gået godt indtil videre, men det skulle helst gerne fortsætte, så jeg holder fokus på det, jeg nu en gang kan holde fokus på.

Mikael Uhre kom til Brøndby fra SønderjyskE i sommeren 2018, og han har indtil videre noteret sig for 24 mål og 11 oplæg i 82 kampe.

I SønderjyskE nåede han at spille 96 kampe, score 14 mål og bidrage med otte oplæg fordelt på tre perioder, hvor han i mellemtiden var i Skive IK to gange - først som udlejet og siden i en sæson efter en fri transfer fra SønderjyskE. 

I 1. divisionsklubben lavede han 18 basser i 49 kampe.

Drømmer om at tage skridtet til udlandet

Uhre erkender, at drømmen om at komme til udlandet også ligger i ham, selv om han er fast fokuseret på Brøndby og sine egne præstationer lige nu.

- Først og fremmest går jeg med en drøm om, at vi får en rigtig flot sæson her, og det er vi rigtig godt på vej til. Jeg tror ikke, der er mange, der havde spået, at vi ville ligge, hvor vi gør.

- På sigt er det klart, at spillere, som kommer til det her niveau, også drømmer om at tage skridtet til udlandet, men ja, jeg fokuserer på det, jeg selv kan gøre noget ved, og det er i træning og i kamp.

Brøndby-profilen mener, at særligt holdets kynisme kan betyde, at Brøndby kan være med i kampen om Superliga-mesterskabet.

En kamp man i øjeblikket fører med et point ned til FC Midtjylland.

- Vi er ret kyniske og scorer tit nogle tidlige mål. Hvis modstanderen laver en fejl i opspillet, er vi gode til at straffe det, og det skal man være på sigt, hvis man vil spille med, hvor det er rigtig sjovt.

Næste runde mødes Brøndby og FC Midtjylland i en regulær topkamp.


Af Jonas Dalgård

22 kommentarer

anygivenday 12:43          
Flot, hvorfor så megen fokus på ham? 9 mål og 5 assist på 17 kampe? Wind har på kun 12 kampe: 8 mål og 4 assist!?
AbdulSule91 12:46          
Men der er da også massere af fokus på Wind? Det ene udelukker vel ikke det andet?
ABCDE FC 12:47          
Ingen tvivl om at Uhre pt er Superligaens bedste angriber. En virkelig flot sæson af ham.

Kan godt være han ikke har fokus på udlandet men de må have fokus på ham.
UnderMåler 12:55          
Anygivenday

Det er vel meget normalt der er fokus på superligaens topscorer og lidt mere fokus når det er en topscorer fra nummer 1.

Der står jo ingen steder Uhre er den bedste
km2014 12:59          
Hvor Wind nok har scoret 5 på straffe?
Wind er også overvurderet. Forfærdelig defensivt arbejde og intet temposkift i hans løb...modsat Uhre
NO18 13:02          
Der er et stærkt felt af skarpe spillere i Superligaen i denne sæson. Hvis vi smider mål og assist i samme pulje og holder det op mod antal spillede minutter, ser listen således ud:

Wind: 12K, 8M, 4A = 89 min pr. mål/assist
Lindstrøm: 17K, 9M, 6A = 92 min pr. mål/assist
Kaba: 13K, 6M, 3A = 95 min pr. mål/assist
Uhre: 17K, 9M, 5A = 100min pr. mål/assist
Kronjyske Gunners 13:10          
NO18, tror vidst du har byttet rundt på Uhre og Lindstrøm da det er Uhre der har seks oplæg
Fredag 26. februar
Torsdag 25. februar