Luk

Fra skurk til helt - Jorginho reddede Chelsea

| Premier League | 80 kommentarer

Infoboks

Chelsea - Manchester United 1-1
Premier League
50' 0-1 Jadon Sancho
69' 1-1 Jorginho

Jorginho fik en uheldig rolle for Chelsea, da Manchester United scorede til 1-0 på Stamford Bridge, men senere udlignede han selv til resultatet 1-1 på et straffespark.

Stamford Bridge dannede ramme om et kæmpe brag i Premier League, hvor Chelsea tog imod Manchester United sent søndag eftermiddag.

Inden kampen havde hjemmeholdet vist sig uhyggeligt godt frem med et hav af sejre og mål i den her sæson, hvorfor de toppede tabellen foran Liverpool. 

Manchester United, der var under Michael Carricks midlertidige trænervinger, kom med en europæisk sejr over Villarreal i bagagen og hungrede i den grad efter oprejsning i den bedste engelske liga, hvor det ikke var blevet til mange point på det sidste.

I de foregående to indbyrdes opgør havde Chelsea og United spillet 0-0, så det var spændende, om opgøret ville byde på scoringer.

Det gjorde det.

Den første store overraskelse udspillede sig dog ikke på banen, men i Manchester Uniteds startopstilling, hvor Cristiano Ronaldo ikke figurerede, men var henvist til bænken. I stedet dannede Jadon Sancho duo med Marcus Rashford.

I front for Chelsea var Timo Werner, og bag ham lå Hakim Ziyech og Callum Hudson-Odoi.

Der var dårligt nok spillet tre minutter, da Hudson-Odoi fik en gigantisk mulighed. Den unge englænder modtog en god aflevering med hovedet fra Marcos Alonso, hvorefter han satte sin direkte oppasser. Da han skulle afslutte, gik han efter det lange hjørne, men David De Gea var vågen og kom godt ud af sit mål.

Herefter satte spillet sig lidt mere, og der gik længere tid mellem de åbne chancer, som Chelsea tilspillede sig flest af frem mod mod pausen.

Men scoringer kom der ikke i de første 45 minutter, og derfor var det op til de to managers at finde løsninger, da spillerne gik ned i omklædningsrummene, inden de næste 45 minutter skulle i gang.

Efter 50 minutters spil satte Manchester United fut under udebanefansenes tribune, da Jadon Sancho bragte dem foran på kølig vis. 

Jorginho lavede en horribel fejl i Chelsea-defensiven, da han lavede en dårlig førsteberøring, idet han modtog bolden, og så kunne Sancho bryde alene igennem og gøre arbejdet færdigt.

1-0 til Manchester United og spillerne jublede ekstatisk på broen.

Efter 63 minutter sendte manager Michael Carrick Cristiano Ronaldo på banen. Portugiseren byttede med målscorer Sancho, og han gik direkte op i angrebet sammen med Rashford.

Men det var i den anden ende, at drama kort efter udspillede sig. Aaron Wan-Bissaka nedlagde Thiago Silva i feltet, og så pegede dommer Anthony Taylor på pletten. Jorginho tog sig uden problemer af sparket, og så gik han fra at være skurk til at være helt.

1-1.

Med små 10 minutter tilbage af den ordinære spilletid blev Romelu Lukaku sendt på banen. På grund af en skade havde han ikke spillet en fodboldkamp siden den 20. oktober, så han trådte ind på grønsværen til massiv jubel fra lægterne.

Chelsea pressede virkelig på til sidst, og Manchester United lukrerede på de omstillinger, som bød sig.

Chelsea-manager Thomas Tuchel var helt oppe i det røde felt og meget aktiv på sidelinjen. Det resulterede i en advarsel i tillægstiden, da han på et tidspunkt blev lidt for verbal.

Selvom Antonio Rudiger havde en stor mulighed i det sidste sekund, kom der ikke flere mål, og derfor sluttede det 1-1 på Stamford Bridge mellem Chelsea og Manchester United.


Af Rasmus Glud
Onsdag 26. januar