Luk

Fra tøjlager til Superliga: Hyllegaards vej til OB

| Danmark | 5 kommentarer

Infoboks

OB's Mikkel Hyllegaard arbejdede for godt otte måneder siden på et tøjlager. For nyligt var han én sejr fra at spille Europa League-kvalifikation.

Mikkel Hyllegaard har taget en mere usædvanlig vej til 3F Superligaen end de fleste.

For tilbage i december bød hverdagen på et 8-16-job på et tøjlager i Odense, mens den 21-årige angriber sporadisk trænede med i OB, når det passede med kalenderen i Danmarksserie-klubben SfB-Oure FA.

Men 28. december 2019 ændrede tilværelsen sig for den unge fynbo.

Tøjlageret og aftentræninger i Svendborg blev skiftet ud med en fuldtidsprofessionel kontrakt i Superligaen, og godt halvanden måned senere, havde Hyllegaard spillet en lille halv time på stadion i Odense mod Brøndby IF.

Siden er det blevet til i alt 13 Superliga-kampe og fire scoringer for OB. 

Selv om Hyllegaard var en mere end habil målscorer i Danmarksserien, så havde han da heller ikke regnet med, at karrieren skulle ændre sig på den måde, som den har gjort.

- Jeg blev student sidste sommer, og så arbejdede jeg egentlig bare på et tøjlager fra morgen til eftermiddag. Jeg var tæt på at være fuldtid på lageret og havde jo bare et arbejde ligesom alle andre mennesker, og så var det træning om aftenen og op at arbejde igen dagen efter, indleder Hyllegaard til bold.dk og fortsætter:

- Nu går mit liv kun op i fodbold, og det er det, jeg bruger al min tid på, og det er jo fedt, for det er det, jeg altid har håbet, jeg kunne komme til.

Kontakten til OB tog til i løbet af efteråret 2019, hvor Hyllegaards træner i SfB-Oure FA kontaktede den fynske Superliga-klub, så Hyllegaard kunne matche sig og se, hvilket niveau han egentlig var på.

- Jeg skulle ind at mærke, hvordan det var. Ikke nødvendigvis fordi det skulle blive til noget, men jeg har altid haft høje ambitioner, og jeg har altid troet på, at jeg kunne spille højere end Danmarksserien, siger han og tilføjer:

- Ikke fordi jeg er det menneske med allermest selvtillid eller højeste selvværd, men der har altid været en tro på det, og jeg har tænkt, at hvis jeg gjorde mine ting, kunne det være, jeg var heldig at få muligheden.

- Jeg tænkte ikke, det skulle blive Superliga. Jeg havde tænkt, det skulle være i små step, hvor jeg ville skifte Danmarksserien ud med 2. division eller bunden af 1. division, hvis jeg var heldig, og så på den måde tage nogle skridt op med tiden.

- Det var så ikke helt det, det endte med. Det gik jo hurtigere end forventet.

For nyligt var Hyllegaard så med, da OB var én kamp fra at spille sig i Europa League-kvalifikationen, men fynboerne tabte altså 1-2 til AGF.

'Hvad nu hvis jeg giver et skide dårligt interview?'

Med skiftet fra Danmarksserien til Superligaen følger en noget anden opmærksomhed, og det har været den største omvæltning for 21-årige Hyllegaard, der har skulle vænne sig til at blive interviewet og være varsom med ordene.

- Det har helt sikkert været den største omvæltning. Ikke så meget, at kampene kan ses live og sådan, men mere det med, at man hele tiden skal være klar på at blive interviewet, siger han og fortsætter:

- Jeg skal tænke sig om i mange situationer, efter jeg er blevet et mere kendt ansigt, end jeg har været, og det har været en stor omvæltning.

Er det hårdt?

- Det tager noget energi og nogle kræfter, når man har været vant til noget helt andet. I starten tænkte jeg meget over, hvad jeg skulle sige. 'Det der måtte jeg ikke sige, hvad nu hvis jeg siger det der, og hvad nu hvis folk synes, det er et skide dårligt interview, jeg har givet'.

- Så det er meget det med, hvad folk egentlig tænker om det, man render og laver, og det har jeg skulle vænne mig til.

- Det er klart bedre nu, og jeg har været i det i et halvt år nu. Jeg vænnede mig til det rimelig hurtigt, og det er måske, fordi jeg bare blev kastet ud i det.

- Jeg har lavet nogle præstationer, som har betydet, jeg er blevet kastet ud i interviews, hvor jeg ikke har haft tid til at tænke for meget over det.

- Følte jeg havde alt for meget tid

Kontrakten i OB betød også, at Hyllegaard pludseligt fik langt flere timer at gøre godt med i løbet af sin dag.

- Jeg følte i starten, at jeg havde alt for meget tid, fordi jeg ikke vidste, hvad jeg skulle bruge den på.

- Inden havde jeg haft et job fra 8-9 til 16 og nu står den bare på fodbold, hvor min dag har flere timer, end jeg ved, hvad jeg skal bruge dem til, siger han og fortæller, at han som andre unge mennesker spiller Playstation, bruger tid med vennerne og som Superliga-spiller forsøger at restituere bedst muligt.

For kroppen har også skulle vænne sig til den nye tilværelse.

- Rent fysisk har min krop også skulle vænne sig til at træne så meget, som jeg gør nu. Nogle gange træner vi også to gange, så det er en lidt anden belastning.

Hyllegaard var inden sit ophold på Oure i Odense-klubben Næsby.

OB's sæsonkortsalg er i fuld gang. Du sikrer dig dit kort her.


Af Jonas Dalgård
Onsdag 12. august
Tirsdag 11. august