Luk

Fra Wolves til Dalum: Nemt skifte for Molberg

| International | 0 kommentarer

Infoboks

Randers FC - Hobro
Superligaen Grundspil (01/06)
bet365 1,72 3,60 4,75
NordicBet 1,76 3,70 4,65
YouBet 1,74 3,65 4,80

Alexander Molberg gik på få måneder fra at spille i Wolverhampton til at spille 2. division i Dalum. Men det var et ret simpelt skifte for forsvarsspilleren, som ikke var i planerne i Hobro IK efter hjemkomsten fra England.

I sidste sæson løb Alexander Molberg rundt og trænede med Premier League-profiler som Adama Traoré, Joao Moutinho og Ruben Neves.

I denne sæson har han spillet dansk 2. divisionsfodbold på Lars R. Jacobsen Park i Odense-forstaden Dalum.

Kontrasten er stor, erkender den i dag 21-årige forsvarsspiller, som Hobro IK lejede ud til Wolverhampton i sommeren 2018, og hvis nogen undrer sig, så bliver han ikke overrasket. 

- Det kan jeg sgu egentlig godt forstå, siger Alexander Molberg med et grin til bold.dk.

Forklaringen er dog ganske simpel, mener Molberg selv. Da han vendte hjem til Hobro efter et år i Wolverhampton, var han ganske enkelt ikke med i planerne.

- Der var ikke udsigt til spilletid i Hobro. Peter Sørensen kunne ikke få mig til at passe ind i holdet. Det betød, at jeg bare ville gå og træne deroppe, og det havde jeg ikke lyst til. Jeg vil spille kampe.

- Samtidig ville jeg gerne hjem til Odense og gøre min gymnasieuddannelse færdig, og det kunne passe sammen med at spille i Dalum, hvor jeg kender træneren og alle drengene, som jeg har spillet sammen med hele mit liv.

- Jeg kan godt forstå, at det kan se meget mærkeligt ud, men det bruger jeg ikke meget tid på – folk må tænke, hvad de vil, siger Alexander Molberg, som har spillet fast 2. divisionsfodbold hele sæsonen.

Den 21-årige forsvarspiller, som også har været et år i italienske Cagliari, slår dog fast, at han ikke har opgivet drømmen om en stor fodboldkarriere

- Jeg vil selvfølgelig gerne være blevet og have spillet fodbold på højt niveau, men jeg tager det sgu bare, som det kommer. Jeg tænker ikke så meget over det. Jeg kan godt lide at spille fodbold.

- Jeg vil allerhelst bare være et sted, hvor jeg spiller en masse kampe og har det sjovt. Jeg vil selvfølgelig gerne tage skridtet op igen, og jeg håber også, det sker på et eller andet tidspunkt. Det sker kun, hvis jeg kæmper og arbejder hårdt, og det skal man ikke tage fejl af, at jeg gør, siger Molberg.

I Wolverhampton spillede han på klubbens U23-hold, hvor han især i første halvdel af sæsonen fik masser af minutter - og selvom han aldrig spillede kamp for førsteholdet, så nød han være i den engelske klub.

- Det var sindssygt fedt at være i en klub som Wolverhampton. Det er en kæmpe klub med masser af penge. Alt er, som det skal være, og det var bare en stor oplevelse at være der. Alt var stort i England i forhold til Hobro og Dalum, hvor jeg er nu. Det kan jo slet ikke sammenlignes.

Selvom han aldrig fik en førsteholdskamp, så så han altså en del til stjernerne på Premier League-holdet.

- Jeg trænede med førsteholdet en masse gange. Jeg var kun lige kommet over, da jeg skulle træne med førsteholdet første gang. Det var meget stille og roligt, og der var ikke rigtig pres på.

- Hver gang man trænede med dem,  var der ro omkring det. Det var ikke stresset overhovedet, og de var gode til at tage imod os – så det var bare en fed oplevelse at blive testet mod så gode spillere, siger Molberg.

Alexander Molberg har i denne sæson spillet 13 2. divisionskampe.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Torsdag 28. maj